Laver-kupa: meglépett a világválogatott a második nap után

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 23:45
Francesc Tiafoe parádésan teniszezett Danyiil Medvegyev ellen (Fotó: Getty Images)
Négy mérkőzést rendeztek szombaton a Laver-kupában. A világválogatott számára alakult jobban a játéknap, miután Európa csak egyetlen találkozót tudott megnyerni. Két nap után így összesítésben a világválogatott vezet 8–4-re.

A világválogatott fölényét hozta a szombati játéknap, ahol három egyes, és egy páros találkozót rendeztek meg – s ezek közül Európa csak egyet tudott megnyerni, így pedig 8–4-es hátrányba került. Frances Tiafoe meglepetésre legyőzte az előzetesen sokkal esélyesebbnek gondolt Danyiil Medvegyevet, aki hiába nyerte meg az első játszmát, a következő kettőt már elbukta. Honfitársához hasonlóan Taylor Fritz is váratlan győzelmet aratott Alexander Zverev ellen, és a Ben Shelton, Alejandro Tabilo kettős is legyőzte a Casper Ruud, Sztefanosz Cicipasz párost, ráadásul roppant simán. 

Európa csak egy találkozót nyert meg szombaton: Carlos Alcaraz hozta a kötelezőt és két játszmában megverte Ben Sheltont, ezzel két ponthoz juttatva válogatottját.

Két nap után tehát a világválogatott 8–4-re vezet, de vasárnap újabb négy találkozó következik. A győzelemhez egyébként 13 pontra van szükség. 

LAVER-KUPA, BERLIN
2. nap. Európa–világválogatott 4–8
Francesc Tiafoe (amerikai)–Danyiil Medvegyev (orosz) 3:6, 6:4, 10:5
Taylor Fritz (amerikai)–Alexander Zverev (német) 6:4, 7:5
Carlos Alcaraz (spanyol)–Ben Shelton (amerikai) 6:4, 6:4
Ben Shelton, Alejandro Tabilo (amerikai, chilei)–Casper Ruud, Sztefanosz Cicipasz (holland, ciprusi) 6:1, 6:2 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik