Nem adták magukat könnyen a brazilok Olaszország ellen a Davis-kupában

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 23:30
Három és fél órába került, de Matteo Arnaldi nagy nehezen megnyerte a párharcot az olaszoknak (FOTÓ: REUTERS)
Megizzadt a címvédő Olaszország, de sikerrel vette az első kört Brazília ellen hazai pályán a Davis-kupában.

 

MEGADTA AZ ALAPHANGOT a címvédéshez a Davis-kupa-rangsort jelenleg vezető olasz válogatott (Dk-1.), amely jelentős erőfeszítések árán, de sikeresen kezdte el szereplését a világdöntő csoportkörében hazai pályán – az A-csoport küzdelmei Bolognában zajlanak.

A csoportkörben a világelső Jannik Sinner nélkül szereplő olaszok első fordulós ellenfele az A-csoport legalacsonyabban rangsoroltja, Brazília (Dk-16.) volt – a dél-amerikai válogatott már a csoportkörbe jutással is történelmet írt, hiszen korábban még nem járt ilyen magasságban a sorozatban. Az olasz csapatba két év után visszatérő Matteo Berrettini (ATP-43.) az első szettben kiválóan adogatott, és kevesebb mint fél óra alatt játszmaelőnybe került Joao Fonseca (158.) ellen – a másodikban már jóval pontosabban játszva a brazil játékos közelebb került ellenfeléhez, de nem kerülhette el a vereséget, Berrettini 6:1, 7:6-ra nyert.

A következő egyesmérkőzés sokkal kiélezettebb csatát hozott – Thiago Monteiro (76.) végig ott volt Matteo Arnaldi (33.) nyomában, és bár a nyitó felvonást egy késői breaket kapva elbukta, a másodikban 3:5-ről egyenlített, majd a rövidítést megnyerve alaposan meglepte olasz riválisát, döntő szettre mentve a találkozót. Óriási csata kerekedett, mindkét játékos hozta az adogatásait, ismét tie-breakre volt szükség, de a végjátékot – minimális különbséggel – Arnaldi bírta jobban, három és fél óra alatt a második egyesmeccset is az olaszok javára döntve el. A párost a brazilok nyerték, de így is győzelemmel kezdtek az olaszok.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ
CSOPORTKÖR     
1. FORDULÓ
A-csoport:  Olaszország (1. kiemelt)–Brazília 2:1
B-csoport:  Spanyolország–Csehország 3:0
C-csoport:  Egyesült Államok–Chile 3:0
D-csoport:  Nagy-Britannia–Finnország 2:1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik