Paolini búcsúzott, Pegula könnyed győzelemmel negyeddöntős a US Openen

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 22:02
Jessica Pegula bejutott a legjobb nyolc közé (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságán (US Open) a világranglista hatodik helyén álló Jessica Pegula könnyedén jutott tovább, ellenben az ötödik Jasmine Paolini kétszettes vereséget szenvedett a Karolína Muchová ellen nyolcaddöntőben. A férfiak versenyében Jack Draper és Danyiil Medvegyev is szettveszteség nélkül jutott tovább.

NŐK

A hétfőt a világranglista 5. Jasmine Paolini és Karolína Muchová nyitotta. Az ezt megelőző három mérkőzésüket egyaránt a cseh versenyző nyerte, ezúttal Paolini kezdett jobban és brékelte Muchovát. A 28 éves cseh a következő adogatójátékát már nullára nyerte, majd kétszer is brékelte Paolinit így 6:3-ra megnyerte az első szettet. A második játszmában sokáig mind a ketten könnyedén hozták az adogatójátékukat, 3:3-nál viszont a cseh megint kétszer brékelt, így a második játszmát is 6:3-ra nyerve bejutott a legjobb nyolc közé.

Nem sokkal később újabb kétszettes győzelem következett, ezúttal azonban nem borult a papírforma. Az orosz Gyiana Snajder megdolgoztatta Jessica Pegulát. Az első szett elején Pegula négy bréklabdát is hárított, majd a következő három adogatását elvette az orosz teniszezőnek. Közben kétszer Snajder is brékelt, sőt két bréklabdája volt az 5:5-ért is, de Pegula mind a kétszer hárított, majd egy ásszal behúzta az első szettet. 

A második játszma már simább volt, ugyan negyedik próbálkozásra, de Pegula rögtön a szett elején brékelte Snajdert, aki ezúttal nem tudott visszabrékelni. Az amerikai másfél óra alatt nyert, és jutott be a legjobb nyolc közé, ahol az Iga Swiatek–Ljudmila Szamszonova mérkőzés győztesével találkozik.

A brazil Beatriz Haddad Maia három szettben legyőzte Caroline Wozniackit, pedig a volt világelső dán teniszező bravúros védekezéssel meccslabdát is hárított, de végül a vereséget nem tudta elkerülni.

FÉRFIAK

Tovább szárnyal Jack Draper. A brit korábban mind a három mérkőzését elvesztette Tomás Machác ellen, ezúttal két óra sem kellett Drapernek a győzelemhez. A brit most először jutott el GS-tornán negyeddöntőig, az US Openen legutóbb Andy Murray jutott a legjobb nyolc közé a férfi brit teniszezők közül. Draper idén a US Openen eddig még nem vesztett szettet a négy mérkőzésén.

Draper mellett Danyiil Medvegyev is könnyedén nyert. Az orosz az első két játszmában mindössze egy gémet vesztett, majd a harmadik szett elején Nuno Borges brékelte őt. Medvegyev azonnal visszabrékelt, majd lezárta a mérkőzést. A világranglista ötödik orosz ellenfele az Alex de Minaur–Jordan Thompson ausztrál párharc győztese lesz a legjobb nyolc között.

TENISZ
US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
NŐI EGYES
Karolína Muchová (cseh)–Jasmine Paolini (olasz, 5.) 6:3, 6:3
Jessica Pegula (amerikai, 6.)–Gyiana Snajder (orosz, 18.) 6:4, 6:2
Beatriz Haddad Maia (brazil, 22.)–Caroline Wozniacki (dán) 6:2, 3:6, 6:3
Később
Iga Swiatek (lengyel, 1.)–Ljudmila Szamszonova (orosz, 16.)

FÉRFI EGYES
Jack Draper (brit, 25.)–Tomás Machác (cseh) 6:3, 6:1, 6:2
Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)–Nuno Borges (portugál) 6:0, 6:1, 6:3
Később
Jannik Sinner (olasz, 1.)–Tommy Paul (amerikai, 14.)
Alex de Minaur (ausztrál, 10.)–Jordan Thompson (ausztrál)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik