Putyinceva elnézést kért, amiért megalázta a labdaszedő lányt a US Openen

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 17:57
Julija Putyinceva szombaton kétszettes vereséget szenvedett Jasmine Paolini ellen az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A kazah versenyző a második játszmában tiszteletlenül bánt az egyik labdaszedő lánnyal, amiért most elnézést kért.

Julija Putyinceva szombaton két játszmában kikapott a világranglista ötödik helyén álló Jasmine Paolinitől. 

4:2-es Paolini előnynél a második szettben a kazah versenyző az adogatójátéka előtt finoman szólva tiszteletlenül viselkedett az egyik labdaszedő lánnyal. A fiatal lány odadobta Putyincevának a labdát, aki úgy tett, mintha észre sem venné a felé érkező labdákat. A kazah játékos csak bámult a lányra, majd a harmadik felé szálló labdát már elkapta és folytatódott a mérkőzés.

Putyinceva viselkedését a helyszínen levő nézők kifüyülték, de később Boris Becker és Piers Morgan is kritizálta. „Mit képzel magáról Putyinceva... szörnyű viselkedés a labdaszedő lánnyal szemben” – írta X-oldalán Becker, míg Morgan „undorító arroganciának” hívta a kazah teniszező viselkedését.

Az esetet követően Putyinceva elnézést kért. „Őszintén szólva nem róla volt szó. Nagyon mérges voltam magamra, hogy nem nyertem meg a gémet a bréklabda után, és akkor kiürültek az érzelmeim és mélyen elmerültem a gondolataimban, hogy már nem is arra koncentráltam, hogy mi történik és ki adja nekem a labdát... Az összes labdaszedő elképesztő volt, mint mindig a US Openen.” – fogalmazott Instagram-oldalán a budapesti WTA-tornát 2021-ben megnyerő Putyinceva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik