US Open: Draper szettveszteség nélkül a négy között

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 22:39
Jack Drapert Alex de Minaur sem tudta lelassítani (Fotó: Getty Images)
Az amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open) a nők közül Karolína Muchová, míg a férfiak versenyében Jack Draper jutott be a legjobb négy közé magyar idő szerint szerda este.

Karolína Muchová (WTA-52.) remekül kezdte a Beatriz Haddad Maia elleni negyeddöntőt. A tavalyi Roland Garroson döntőbe jutó cseh rögtön kétszer is brékelte a brazilt, és 6:1-re megnyerte az első szettet. Muchová a második játszmában 2:2-nél brékelte Haddad Maiát, a 22. kiemelt brazil azonban rögtön visszabrékelt. A cseh a következő gémben ismét elvette a dél-amerikai adogatását, majd egy ásszal lezárta a mérkőzést – 6:4-re a második játszmát is megnyerte, így 1 óra 23 perc alatt legyőzte a 28 éves brazilt.

Muchová egy éve a US Open után műtette meg a jobb csuklóját, majd közel kilenc hónapnyi kihagyás után tért vissza a nyár elején. Ő az első cseh teniszjátékos 37 év után, aki egyesben egymást követő két US Openen is a legjobb négy közé jutott. Legutóbb Helena Suková volt képes erre 1986-ban és 1987-ben. Muchová úgy jutott el a legjobb négy közé, hogy az eddigi öt mérkőzésén még csak szettet sem vesztett. A cseh a magyar idő szerint csütörtök hajnali Iga Swiatek–Jessica Pegula mérkőzés győztesével találkozik az elődöntőben.

Muchovához hasonlóan a férfiaknál Jack Draper is szettveszteség nélkül masírozott az elődöntőig. A brit rögtön elvette Alex de Minaur első két adogatását, magabiztosan hozta az első szettet. A második játszmát is brékkel indította, majd 4:3-nál öt bréklabdája is volt, de az ausztrál mindet hárította és hozta az adogatását. Sőt, a következő gémben ő brékelte a 25 éves brit teniszezőt. Drapert ez nem zavarta meg, a harmadik játszmalabdáját értékesítve 7:5-re megnyerte a második szettet is. Innen már nem volt visszaút az ausztrálnak, a harmadik, egyben utolsó játszma alig több mint fél óráig tartott.

Draper az ötödik idei US Open-találkozóján sem bukott el játszmát, így az elődöntőben folytathatja. Legutóbb 2020-ban Danyiil Medvegyev jutott a legjobb négy közé szettveszteség nélkül a US Openen. A karrierje első Grand Slam-elődöntőjére készülő brit a négy között a Jannik Sinner–Danyiil Medvegyev meccs győztesével mérkőzik meg.

 

TENISZ
US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
Negyeddöntő
Draper (brit, 25.)–De Minaur (ausztrál, 10.) 6:3, 7:5, 6:2

KORÁBBAN
Fritz (amerikai, 12.)–Zverev (német, 4.) 7:6 (7–2), 3:6, 6:4, 7:6 (7–3)
Tiafoe (amerikai, 20.) –Dimitrov (bolgár, 9.) 6:3, 6:7 (5–7), 6:3, 4:1-nél Dimitrov feladta

KÉSŐBB
Szeptember 5., csütörtök
2.30: Sinner (olasz, 1.)–Medvegyev (orosz, 5.)

Női egyes
Negyeddöntő
Muchová (cseh)–Haddad Maia (brazil, 22.) 6:1, 6:4

KORÁBBAN
Navarro (amerikai, 13.)–Badosa (spanyol, 26.) 6:2, 7:5
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Cseng Csin-ven (kínai, 7.) 6:1, 6:2

KÉSŐBB
Szeptember 5., csütörtök
1.00: Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik