Bondár három és fél órás csatában búcsúzott az első fordulóban a ningpói tenisztornán

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 12:06
Búcsúzott Bondár Anna (Fotó: Getty Images)
Bondár Anna több mint három és fél órás mérkőzésen búcsúzott a kínai Ningpóban zajló kemény pályás női tenisztorna nyitó körében.

A világranglistán 87. helyen álló magyar játékos a hozzá hasonlóan szerencsés vesztesként főtáblára jutó Tamara Korpatsch ellen lépett pályára hétfőn. Az első játszmában mindketten háromszor vesztették el adogatójátékukat, a rövidítésben pedig 4-4 után három pontot szerzett Bondár, ezzel 67 perc küzdelem után előnybe került. 

A második szettben is nagy volt a csata, ezt jól tükrözi, hogy Bondár 24 perc alatt harcolt ki 2:0-s előnyt. Innen fordított 3:2-re a rangsorban 129. német teniszező. A folytatásban három gémet nyert Bondár, akinek 5:4-nél három mérkőzéslabdája is volt fogadóként, de ezeket Korpatsch hárítani tudta. Ebben a játszmában is tie-break döntött, amely ezúttal a német játékos sikerét hozta. 

Két óra 43 perc után kezdődött meg a döntő szett. Ebben Bondár 0:3-ról egyenlíteni tudott, a hajrában azonban Korpatsch fogadóként kihasználta a második mérkőzéslabdáját, ezzel 3 óra 35 perc elteltével lezárta az összecsapást. 

Bondár párosban is érdekelt lesz a kínai nagyvárosban: kedden a német Kimberley Zimmermann oldalán az Ulrikke Eikeri, Vu Fang-szien norvég, tajvani kettős ellen lép pályára a nyolcaddöntőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik