Fucsovics: Életem végéig emlegetni fogom, hogy játszhattam Nadallal

Vágólapra másolva!
2024.10.11. 11:52
Fucsovics Márton és Rafael Nadal (Fotó: Árvai Károly)
Fucsovics Márton örül, hogy az olimpián megmérkőzhetett a visszavonulását csütörtökön bejelentő Rafael Nadallal, mert így játszhatott a nagy hármas mindegyikével, Roger Federer és Novak Djokovics után a spanyol klasszissal is.

 

A 22-szeres Grand Slam-győztes, 38 éves teniszező a közösségi médiában közölte, a novemberi Davis-kupa-döntőt követően felhagy a profi sporttal.

„Szomorú vagyok, hogy visszavonul a tenisz egyik legnagyobb legendája, a salakkirály – mondta az M1 aktuális csatornának Fucsovics. – Mindent elért a teniszben, amit lehetett. Örülök, hogy játszhattam vele, az idén összejött az olimpián, meg is szorongattam, jó meccset játszottunk.”

A 32 éves magyar teniszező és Nadal az első fordulóban csapott össze Párizsban, a spanyol nagy csatában nyert 6:1, 4:6, 6:4-re, ezzel a 32 közé jutott.

„Federer és Djokovics után már csak Nadal hiányzott. Összejött az olimpia első körében, mondhatni, rossz sorsolás volt, viszont abból a szempontból jó, hogy játszhattam vele – tette hozzá, majd úgy folytatta: – Federer abbahagyta, most Nadal is, lassan Djokovicson a sor, de jönnek a fiatalok, fejlődik a tenisz.”

Fucsovics 11 éves korában egy dél-afrikai versenyen látta először az akkor 17-18 éves Nadalt, akin már akkor látszott, hogy még nagy dolgokat fog elérni.

A magyar teniszező az Instagram-oldalán az olimpián készült közös fényképükkel reagált Nadal bejelentésére.

„Biztos, hogy életem végéig emlegetni fogom, hogy játszhattam Nadallal, de ne felejtsük el Federert és Djokovicsot sem! Nagy élmény volt velük játszani” – szögezte le.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik