Marozsán Fábián szűk két óra alatt kikapott Borna Corictól

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 18:04
Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images)
A Kazahsztánban zajló 250-es besorolású férfi ATP-tenisztorna első fordulójában a hetedik kiemelt, a világranglistán 57. Marozsán Fábián két játszmában kikapott a 96. helyen rangsorolt horvát Borna Corictól, és búcsúzott a viadaltól.

 

Az első játszmában Marozsán kezdte az adogatást, és 3:3-ig mindkét fél hozta is a saját szervajátékát, aztán zsinórban három játék is fogadósikert hozott – az elsőben Marozsán négy bréklabdát hárított, majd mindketten semmire vesztették el adogatásukat. Ezzel Coric került előnybe, és innen már nem jelentett gondot neki a szett lezárása, semmire hozta a hatodik megnyert játékát.

A 48 percig tartó első szett után a magyar éljátékos kezdett jobban, az első adódó lehetőségnél elvette ellenfele adogatását, de Coric visszajött a szettbe az ötödik játékban brékelve, és 5:5-nél ismét brékelte Marozsánt, aki viszont egy újabb, fogadóként megnyert játékkal kiharcolta a rövidítést. Ebben ugyan Marozsáné volt az első fogadóként nyert pont, Coric a folytatásban megfordította a tie-breaket, és 1 óra 53 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

ATP 250-ES TORNA, ALMATI (1 036 700 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé kerülésért)
Borna Coric (horvát)–Marozsán Fábián (7.) 6:4, 7:6 (7–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik