Nick Kyrgios visszatérne, és elhallgattatná kritikusait

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 12:34
Tavaly június óta nem játszott tétmérkőzést Nick Kyrgios (Fotó: Getty Images)
A párosban Grand Slam-bajnok Nick Kyrgios egyesben is a csúcsra érne – hosszú idő után úgy tűnik, ismét játszhat a 29 éves ausztrál teniszező.

Jó ideje csak szakértőként hallhatott a teniszvilág Nick Kyrgiosról. A 29 éves ausztrál sportoló egy sor sérüléssel bajlódott 2023 elejétől: a bokája miatt kihagyta a United Cupot, egy bemutató meccs után az Australian Openre már térdproblémái miatt nem állt ki, műtétre is szüksége volt. Májusi visszatérése a Roland Garroson meghiúsult, amikor az otthonában történt fegyveres rablás során megvágta a talpát, majd a júniusi stuttgarti 250-esen ugyan játszott (és kiesett az első körben), Wimbledonra készülve csukló-szalagszakadást szenvedett – ez is beavatkozást igényelt. Kyrgios tavaly június óta nem játszott tétmérkőzést, és mivel ezalatt a médiában vállalt munkát (felcsapott szakkommentátornak a Tennis Channelen, később a BBC-n és az ESPN-en, valamint számos Grand Slam-tornán a pályán készített interjút), nem voltak arra utaló jelek, hogy Kyrgios a közeljövőben játékosként térne vissza – ha visszatér egyáltalán.

Ám a News Corp’s Code Sports nevű podcastnek adott hétfői interjújában felfedte, ismét beindítaná a karrierjét – decemberben a World Tennis League bemutató tornáján készül pályára lépni, a jövő évtől pedig ismét versenyezne Tour-viadalokon.

 „Van valami, ami nem ereszt a sportágból – mondta Kyrgios. – Gyakorlatilag szinte mindenkit legyőztem pályafutásom alatt, akik az idők során messzebb jutottak, játszottam Grand Slam-döntőt, párosban bajnok is lettem, számos tornagyőzelmet szereztem és sok pénzt kerestem. Célom, hogy egyesben is nyerjek Grand Slam-címet. Szerintem ezen kívül semmi más nem hallgattatná el a kritikusaimat. Legbelül pedig ez motivál.”  

Az ausztrál fenegyerek azt is hozzátette, nagyszerűen érzi magát, és van még benne egy-két jó év – ezzel együtt nem rejtette véka alá, hogy már nincs sok hátra a pályafutásából. „Még nem tartok ott, hogy lezárjam ezt a történetet – bár a karrierem késői szakaszában járok, még egy-két évig játszhatok. Motivált vagyok, napi három órát ütögetek, a csuklóm a régi a műtét után. Nem akarok a visszavonulásra gondolni, ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy a pályafutásom a végéhez közelít.”  

Nick Kyrgiosnak jelenleg nincs világranglista-pozíciója, ám védett ranglistával pályára léphetne jövőre Melbourne-ben. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik