Sinner két szettben legyőzte Djokovicsot a sanghaji torna döntőjében

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 12:50
Sinner-győzelem a sanghaji tornán (Fotó: Getty Images)
Jannik Sinner olasz világelső két szettben, 7:6, 6:3-ra legyőzte Novak Djokovicsot a sanghaji kemény pályás férfi tenisztorna döntőjében, magyar idő szerint vasárnap kora délután.

 

A Taylor Fritz elleni elődöntőn még túljutó Djokovics azután a mérkőzés után jelezte, csípőfájdalmai vannak, de vállalja a világelső elleni döntőt. Az egész tornán mindössze egy szettet vesztő Sinner – akiről már korábban kiderült, hogy a sportág történetének első olasz játékosaként világelsőként zárja az esztendőt – az első játszmában tie breakre kényszerült (mivel egyik játékos sem vesztette el adogatását), ám ott meglepően simán, 7–4-re elverte a szerb klasszist. 

A második szettben is csak egy bréket láttunk, de ez elég is volt Sinnernek a viszonylag sima győzelemhez: saját adogatását hozva 6:3-mal lezárta a meccset. A 23 éves dél-tiroli klasszis egyben 5–4-re szépített kettejük párharcában.

A 37 éves, Sanghajban négyszer diadalmaskodó Djokovics karrierje 141. döntőjébe jutott be, de nem sikerült begyűjtenie pályafutása 100. trófeáját.

TENISZ
ATP 1000-ES TORNA, SANGHAJ (8 995 555 dollár, kemény pálya) 
EGYES, DÖNTŐ 
Sinner (olasz, 1.)–Djokovics (szerb, 4.) 7:6 (7–4), 6:3

Szabalenka nyert, közelít Swiatekhez

A US Open-címvédő Arina Szabalenka nyerte meg a 3.1 millió dollár összdíjazású vuhani kemény pályás női tornát, mivel a vasárnapi fináléban legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Cseng Csin-vent.

Az első helyen kiemelt fehérorosz játékos – aki második a világranglistán – 6:3, 5:7, 6:3-ra verte az öt hellyel mögötte álló és Párizsban olimpiai bajnok kínai riválisát. A 26 éves Szabalenka harmadszor diadalmaskodott a nyolcmilliós Vuhanban, pályafutása 17. trófeáját gyűjtötte be, és már csak 69 ponttal van lemaradva a világelső Iga Swiatek mögött.

WTA-1000-ES TORNA, VUHAN (3 221 715 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Szabalenka (fehérorosz, 1.)–Cseng Csin-ven (kínai, 5.) 6:3, 5:7, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik