Vizes vb: Kemény Dénes lennék, ha tudnám, miért estünk szét - Merész

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 14:08
A női vízilabda-válogatott a sanghaji vizes vb-n 16–7-re elveszítette második mérkőzését. Az Egyesült Államoktól elszenvedett súlyos vereség után Merész András szövetségi kapitány arról beszélt, hogy két negyedig minden a megbeszéltek szerint zajlott, utána viszont szétesett a mieink játéka.

„A második negyed végéig mindent a megbeszéltek szerint hajtottunk végre, nem tudták bejátszani centerbe a labdát, jól működött az M-zóna, elöl pedig meglőttük azt a négy gólt, amelyet egy ilyen meccsen szükséges” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott értékelést az Egyesült Államoktól elszenvedett 16–7-es vereség után Merész András, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Aztán igen, valóban, szétesett a játékunk… Hogy miért? Ha ezt tudnám, Kemény Dénesnek vagy Ratko Rudicnak hívnának… Egy ilyen erős csapat ellen nem engedhető meg, hogy ilyen korán elhúzzon, mert akkor ez lesz a vége” – folytatta a kapitány.

„Azok a játékosok, akikről tudom, hogy kiváló teljesítményre képesek a világ legjobbjai ellen, ők is gyermeteg hibákat követtek el, csak laposan lőttünk, pedig végig azt kértem, hogy a felsőt célozzuk, egyszóval nem működött semmi. Fiatal, törékeny csapat vagyunk, így rettentően nehéz feladat előtt állunk, lelket kell önteni a társaságba. Mennem is kell a lányokhoz, van az öltözőig tizenöt méter, addig kitalálom, mit mondok nekik. Egy biztos: leszúrni nem fogom őket…” – tette hozzá Merész András.

„Sajnos ebbe csúnyán belefutottunk… De világvége-hangulat nem lehet, ki kell javítani a hibáinkat, és menni előre” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mérkőzést követően Takács Orsolya, a csapat egyik játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik