Nyílt vízi úszás: Betlehem és Fábián az országos bajnok

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 19:09
Fotó: Kovács Anikó
Betlehem Dávid megvédte a címét a nyílt vízi úszók szegedi magyar bajnokságán szombaton tíz kilométeren, Fábián Bettina az első ob-aranyát szerezte.

 

AHOGY MÁSHOL, szombaton Szegeden is nagyon meleg volt, ebből kifolyólag eszeveszett tempózás nem folyt a Maty-éren, az országos bajnokság tíz kilométeres versenyén. 

Hogy a férfiaknál a veszprémi trió, vagyis Betlehem Dávid, Sárkány Zalán és Rasovszky Kristóf játssza a főszerepet ezen a napon, nem volt kérdés már előzetesen sem, s így, ilyen sorrendben értek célba Szokolai László tanítványai a tíz kilométer végén. 

„Nagyon meleg volt a víz, annak örülök, hogy az utolsó körben így is el tudtunk menni, ez így, két edzés között jó üzenet” – nyilatkozta Betlehem Dávid.

A nőknél kedvese, Fábián Bettina nyert – eddig a korosztályos bajnokságokon győzött, ezúttal először a felnőttek között. 

„Végre sikerült a felnőttek között is ob-aranyat szerezni, ez az úszás így, ilyen körülmények között, jónak mondható” – utalt Fábián Bettina is a rendkívüli melegre.

Mögötte másodikként Mihályvári-Farkas Viktória érkezett – azok után, hogy múlt héten, a belgrádi Európa-bajnokságon nem úszott A-szintet, s így lemaradt az olimpiáról, sportemberi tartásáról tanúskodik, hogy egyáltalán rajthoz állt. 

„Nem ez volt az igazán nehéz, hanem hétfőn lemenni az uszodába” – árulta el.

Olasz Anna utolsó versenye volt a szombati, hazai pályán köszönt el – negyedik lett. 

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SZEGED 
10 km
Férfiak. Országos bajnok: Betlehem Dávid (Balaton ÚK Veszprém, edző: Szokolai László) 1:54.22.0, 2. Sárkány Zalán (Balaton ÚK Veszprém) 1:55:01.5, 3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:55:35.4.
Nők. Ob: Fábián Bettina (FTC, e: Kutasi Gergely) 2:03:57.6., 2. Mihályvári-Farkas Viktória (FTC) 2:04:07.2, 3. Juhász Janka (Balaton ÚK Veszprém) 2:05:07.3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik