Műúszás: tizenkettedik lett a Barbócz, Bastianelli kettős rövidprogramban a vk-szuperdöntőn

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.07.05. 13:12
Fotó: MTI
Az egyaránt 16 esztendős Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika alkotta magyar duó a 12. helyen végzett női páros technikai programban a Duna Arénában zajló világkupa-szuperdöntő pénteki, nyitó napján.

 

Már a nyitány délelőttjén láthattak a nézők magyar versenyzőket a műúszó világkupa-szuperdöntőn a Duna Arénában – a pénteki versenynap női páros technikai programjában mutatta be kűrjét az egyaránt 16 esztendős Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika alkotta duó. A rövidprogram 17-es létszámú mezőnyének legfiatalabbjai hetedikként ugorhattak medencébe, és 201.6817 pontot kaptak a bíróktól, mellyel akkor a harmadik helyen álltak, csak az amerikaiak és az olaszok előzték meg őket. Előbbiek Jaime Czarkowskival és Megumi Fielddel álltak ki, akik a 2008 után ismét az olimpiára kvalifikáló amerikai csapat tagjai, valamint abban a nyolcasban is ott voltak, amely a technikai programot megnyerte a két évvel ezelőtti, athéni vk-szuperdöntőben. A magyar kettős tizenkettedik lett.

Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika tavalyi vk-pontjaik alapján kiharcolták a szereplést az oviedói szuperdöntőben és tizedikként zártak a technikai programban, amely akkor a mezőny végét jelentette.

A számot az ukrán ikerpár Marina és Vladiszlava Alekszijiva nyerte meg, akik a 2022-es budapesti vizes vb-n párosban két ezüst, csapatban két aranyéremmel gazdagodtak. Mögöttük a kínai ikrek, az idei vk-sorozat áprilisi, pekingi állomásán hazai vízben győztes Lin Jen-csün és Lin Jen-han végeztek, míg a harmadik helyet a a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságon páros rövid- és szabadprogramban is bronzérmes Ariel Nassee, Shelly Bobritsky izraeli duó szerezte meg.

 

VILÁGKUPA-SZUPERDÖNTŐ, DUNA ARÉNA
Nők. Páros. Technikai program: 1. Marina Alekszijiva, Vladiszlava Alekszijiva (ukránok) 260.2700 pont, 2. Lin Jen-csün, Lin Jen-han (kínaiak) 252.1533, 3. Ariel Nassee, Shelly Bobritsky (izraeliek) 247.5649, …12. Barbócz Blanka, Bastianelli Angelika 201.6817

A pénteki öt versenyszámból még az utolsóban, az este hét órai kezdetű csapat technikai programban vagyunk érdekelve.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik