U18: a válogatott 4–1-re nyert Csáktornyán a horvátok ellen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 20:00
Címkék
A horvátországi Csáktornyán lépett pályára a Preisinger Sándor vezette magyar U18-as labdarúgó-válogatott, és az októberi, brazíliai U17-es világbajnokságra készülő korosztályos csapat 4-1-re győzött a házigazdák elleni felkészülési mérkőzésen.

Az október 26-án kezdődő U17-es világbajnokságra készülő U18-as labdarúgó-válogatott az utolsó felkészülési mérkőzéseit játssza a héten a brazíliai vb előtt. A keddi, csáktornyai összecsapáson Preisinger Sándor szövetségi edző a keretnek azokat a tagjait jelölte a kezdőcsapatba a házigazda horvátok ellen, akik oroszlánrészt vállaltak a tavaszi, Európa-bajnoki ötödik helyezés megszerzésében. Ugyanakkor nem mindenki vehet részt az összetartáson a kulcsemberek közül: Buna Gábor, Zuigeber Ákos és Kata Mihály ezúttal nem tarthatott az együttessel, visszatért ugyanakkor egy év kihagyás után a keretbe Baráth Péter és Mester Csaba.Preisinger Sándor szövetségi edző a keretnek azokat a tagjait jelölte a kezdőcsapatba a házigazda horvátok ellen, akik oroszlánrészt vállaltak a tavaszi, Európa-bajnoki ötödik helyezés megszerzésében. Ugyanakkor nem mindenki vehet részt az összetartáson a kulcsemberek közül: Buna Gábor, Zuigeber Ákos és Kata Mihály ezúttal nem tarthatott az együttessel, visszatért ugyanakkor egy év kihagyás után a keretbe Baráth Péter és Mester Csaba.

Bíztató játékkal verte a horvátokat az U18-as magyar válogatott Forrás: MLSZ
Bíztató játékkal verte a horvátokat az U18-as magyar válogatott Forrás: MLSZ

Biztató játékkal verte a horvátokat az U18-as magyar válogatott  •  Forrás: MLSZ

A mieink kitűnően kezdték az összecsapást, és már a 6. percben vezetést szereztek: Komáromi György jobb oldali beadása után az érkező Németh András pörgetett közelről a hálóba (1–0). A 12. percben megduplázta az előnyt Preisinger Sándor együttese, Major Sámuel jobb oldali szabadrúgását követően Horváth Milán fejelt a bal alsó sarokba (2–0). Újabb egy perccel később is középkezdéshez készülődhettek a horvátok, ezúttal Major Sámuel volt a gólszerző: 5 méterről helyezett a bal alsó sarokba (3–0). Bár a horvátok valamelyest összekapták magukat, a folytatásban is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, könnyedén szerezhetett volna újabb gólt, gólokat, ha kicsivel koncentráltabbak a befejezések.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, továbbra is taktikusan, fegyelmezetten futballoztak a magyarok, érvényre juttatva akaratukat, a horvátok nem találtak fogást rajtuk. A 60. percben szöglet után büntetőt ítélt a hazaiaknak a játékvezető, amelyet a horvátok értékesítettek, de a 72. percben visszaállt a háromgólos különbség: labdaszerzést követően Posztobányi Patrik indította Komáromit, aki kapura vezette a labdát, majd cselezés után a hálóba lőtt (4–1). A hátralévő időben itt is, ott is adódott lehetőség, de a 17. születésnapját ezen a napon ünneplő Hegyi Krisztiánnak nem kellett komolyabb védést bemutatnia. Az eredmény a lefújásig nem változott, az U18-asválogatott megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót.

„Taktikusan és éretten futballozva, végig kontrolláltuk a meccset, örülök, hogy a legutóbbi összetartás óta eltelt rövid idő alatt ekkorát léptünk a helyes irányba.Mindenki koncentráltan játszott, mentálisan rendben volt, bízom benne, hogy ezzel visszatértünk arra az útra, amelyen az Eb-ig haladt a csapat. Külön örülök, hogy a visszatérők is pozitív képet mutattak, csütörtökön mindenki megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítsa, helye van a vb-keretben” értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

LABDARÚGÓ U18-AS FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS, CSÁKTORNYA (HORVÁTORSZÁG)
Magyarország–Horvátország 4–1 (3–0)
Magyarország:
Hegyi Krisztián - Orosz Donát (Hosszú Zétény, 46.), Balogh Botond, Horváth Milán, László Dávid - Ominger Gergő (Tóth Borisz, 62.), Posztobányi Patrik - Komáromi György (Hajdú Roland, 78.), Kosznovszky Márk (Baráth Péter, 62.), Major Sámuel - Németh András (Mester Csaba, 62.)
A BRAZÍLIAI VB-RE KÉSZÜLŐ MAGYAR KERET
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Budapest Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Budapest Honvéd), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Pereira Américo (ETO FC Győr), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Középpályások: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Hajdú Roland (Ferencváros), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Benfica), Németh András (Genk), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik