Vízilabda: könnyed győzelem Izrael ellen az U17-es leány Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 11:20
Címkék
A magyar leányválogatott remek második negyedének köszönhetően 15–7-re legyőzte az izraelieket a görögországi Voloszban zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Zantleitner Krisztina és Varga Tamás tanítványai hétfőn az olaszokkal játszanak csoportrangadót.

Megkezdte szereplését a magyar U17-es leány vízilabda-válogatott a görögországi Voloszban zajló korosztályos Európa-bajnokságon. A Zantleitner Krisztina és Varga Tamás irányította csapat a B csoportban a csehek, olaszok és izraeliek mellett kapott helyett, utóbbi együttessel vasárnap délelőtt játszotta első meccsét.Zantleitner Krisztina és Varga Tamás irányította csapat a B csoportban a csehek, olaszok és izraeliek mellett kapott helyett, utóbbi együttessel vasárnap délelőtt játszotta első meccsét.

uvse dávidcila
uvse dávidcila

Dávid Cila a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett a Izrael ellen  •  Fotó: Varga Jennifer

A magyar vezetésre egy percet sem kellett várni. Forgács Lili nyitotta a gólok sorát, nem sokkal később pedig megduplázta az előnyt. A négy perces gólcsendet követően az izraeliek is betaláltak, a szépítés után pedig még a negyed vége előtt emberelőnyből ki is egyenlítettek (2–2). A második nyolc percben rákapcsolt a kissé döcögősen kezdő magyar csapat. Dávid Cila ötméteresből szerzett góljával kezdődött a negyed, majd a csapatkapitány akcióból újra eredményesnek bizonyult. A háromgólos magyar vezetés már Alaksza Dórának volt köszönhető, majd Dávid emberelőnyből, Dömsödi Dalma büntetőből, Zantleitner Noémi akcióból lőtt gólt, így gyakorlatilag már a félidőre eldőlni látszott a mérkőzés (8–2).

A harmadik játékrészben tartotta előnyét a magyar válogatott. Az izraeliek bár négy gólt is szereztek – hármat emberelőnyből – de magyar részről feliratkozott az eredményjelzőre Somogyvári Lili és Ramocsai Vera is, így a zárónegyedre 13–6-os vezetéssel érkeztek a magyarok. Az utolsó felvonásban esett a legkevesebb gól. Az izraeliek a negyed elején betaláltak, ám Dávid és Alaksza újra gólt lőtt, így kialakult a 15–7-es végeredmény.

Hétfőn a leányválogatott magyar idő szerint 17 óra 40 perckor kezdi meccsét az olaszok ellen, melynek tétje minden bizonnyal a csoportelsőség lesz.

 

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
Magyarország
Izrael 157 (22, 60, 54, 21)
Gólszerzőik:Dávid 4, Forgács 3, Alaksza 3, Somogyvári 2, Ramocsai, Zantleitner, Dömsödi
Az Eb-csapat

Kapusok: Magyari Sára, Neszmély Boglárka. Mezőnyjátékosok:Alaksza Dóra, Borsi Ilona, Dávid Cila, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Forgács Lili, Megyesi Laura, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Szabó Nikolett, Zantleitner Noémi. Edzők: Zantleitner Krisztina, Varga Tamás. Csapatvezető: Takács Orsolya. Csapatorvos: Dr. Buday Zoltán

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik