Labdarúgás: magabiztosan nyert Koszovó ellen az U19-es leányválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.05. 16:43
Címkék
Szabadrúgásból még Koszovó szerzett vezetést a törökországi Eb-selejtező minitorna második mérkőzésén. Ez kissé megfogta Turtóczki Sándor U19-es lányait, akiknek azonban sikerült egyenlíteniük, sőt végül 6-1-es győzelmet arattak. A magyar csapat így a dánok elleni párharc végkimenetelétől függetlenül ott van a tavaszi elitkörben.

Két győzelemre volt szüksége aTurtóczki Sándor szövetségi edző által irányított magyar U19-es leány labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy kvalifikálja magát az Eb-selejtező elitkörbe. Az első meccsét remek teljesítménnyel nyerte meg az együttes, a házigazda törökök győzött 2–0-ra. Majd szombaton Koszovó következett.Turtóczki Sándor szövetségi edző által irányított magyar U19-es leány labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy kvalifikálja magát az Eb-selejtező elitkörbe. Az első meccsét remek teljesítménnyel nyerte meg az együttes, a házigazda törökök győzött 2–0-ra. Majd szombaton Koszovó következett.

Az U19-es leányválogatottnak sem okozott akadályt az elitkörbe jutás Forrás: MLSZ
Az U19-es leányválogatottnak sem okozott akadályt az elitkörbe jutás Forrás: MLSZ

Az U19-es leányválogatottnak sem okozott akadályt az elitkörbe jutás  •  Forrás: MLSZ

Az első mérkőzéshez képest meglehetősen felforgatott kezdőtizeneggyelálltak fela mieink. Hét helyen is változtatott a magyar mester: bekerült Ploner Szandra, Csolti Réka, Czellér Dorottya, Bódai Viktória, Róth Rebeka, Ott Eszter és Buzás Kata is. Nem kezdett viszont Kovács Eszter, Nagy Vanessza, Nagy Virág, Vachter Fanni, Palakovics Laura, Győrik Alexandra és Papp Luca.

Az összecsapásmagyar szempontból nem kezdődött jól: Koszovó kihasználta a kezdeti zavart, és a19. percben szabadrúgásból megszerezte a vezetést. Ez rövid időre megfogta, mondhatni sokkolta a lányokat, akikaztán rendezték soraikat. A 21. percben Pusztai Sára egyenlített, majda 24. percben már Bódai Viktória révén vezetést is megszerezték a mieink.Ezt követően javult a csapatjátéka, és a második félidőben úgy változott a mérkőzés képe, ahogy miszerettük volna. Rögtön a 49. percben ismét a győri ETO játékosa, Bódai Viktória volt eredményes. A kétgólos előny tudatában már bátrabban futballoztak a lányok. Bódai Viktória a 80. percben is betalált, ezzel mesterhármast ért el. Pusztai Sára pedig a 82. percben lőtte be második gólját. Végül a hajrában Stefán Bernadett (88.) állította be a 6–1-es végeredményt.

„Dicséret illeti a lányokat, nagyon egységesek voltunk ma. A csapat egy emberként küzdött, még a kispadon ülők is, hogy meglegyen a továbbjutást biztosító győzelem. A cserék jól szálltak be, sokat lendítettek a játékunkon. Megnyugtató előnyben pedig bátrabban játszottunk, ami jót tett nekünk. A stábnak is köszönöm a munkáját, és bízom benne, hogy így folytatjuk. A tornák előtt kérdezik tőlem, mit tudunk majd elérni. Amit szerettünk volna, most teljesítettük, és ott leszünk az elitkörben. De meg akarjuk méretni magunkat olyan komoly ellenféllel is, mint Dánia. Természetesen nehéz lesz, de nem akarjuk megkönnyíteni a dolgukat" – nyilatkoztaTurtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak a mérkőzés után. A magyar U19-es leányválogatotta minitorna utolsó fordulójában kedden, 15.00-kor lép pályára Dánia ellen.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik