Labdarúgás: U17-es válogatottunk döntetlennel kezdett

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 16:54
Címkék
A végjátékban többet tett a győzelemért U17-es labdarúgó-válogatottunk a beloruszok elleni Eb-selejtezőmérkőzésen Minszkben, a párharc ugyanakkor 0−0-ás döntetlennel ért véget. A négycsapatos fehéroroszországi tornán legközelebb vasárnap, a lettek ellen szoríthatunk a magyaroknak.

Megkezdte szereplését a 2003-as születésű játékosokból álló U17-es fiú labdarúgó-válogatotta fehéroroszországi Eb-selejtezőtornán. Németh Antal tanítványaira nehéz feladat várt a négycsapatos megméretés első párharcán, ugyanis a házigazdákkal mérték össze tudásukat a minszki Tractor Stadionban.Németh Antal tanítványaira nehéz feladat várt a négycsapatos megméretés első párharcán, ugyanis a házigazdákkal mérték össze tudásukat a minszki Tractor Stadionban.

 

Az U17-es válogatott Fehéroroszországban Forrás: mlsz.hu
Az U17-es válogatott Fehéroroszországban Forrás: mlsz.hu

Az U17-es válogatott Fehéroroszországban • Forrás: mlsz.hu

 

„Két játékosra, Bényei Ágostonra és Benkő Lászlóra sérülés miatt nem számíthatunk, ezt leszámítva a keret tagjai jó állapotban vannak, mindenki koncentráltan készül a viadalra. Nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, a beloruszoknak és a szerbeknek is nagyon erős csapatuk van, a lett gárda jelenleg mögöttük jár. Az első ütközet meghatározó lesz a továbbjutás szempontjából.Hét mérkőzésüket láttuk, szervezett, masszív csapatuk van, a játékosaik erőszakosak, fizikálisan nagyon erősek, de felkészültünk rájuk, és szeretnénk jól kezdeni”− vélekedett a vezetőedző az mlsz.hu-nak a torna előtt.

A magyarok a három belső védős taktikát választották, és a stabilitásra nem is lehetett panasz, a fehéroroszok − bár igyekeztek irányítani a mérkőzést− nagyobb helyzetekig nem jutottak el a találkozó első húsz percében. A félidő második fele a magyar válogatotté volt, a 28. percben például néhány másodpercen belül két nagy lehetőséget is kialakítottak, de a befejezések nem sikerültek.

A második felvonásban a beloruszok kerültek fölénybe. A fordulás utáni bő negyedórában több ígéretes helyzetük is volt, eképpen közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, mint a magyarok, Senkó Zsombornak be kellett mutatnia egy-két nagy védést. A játékrész felétől ismét Balázs Dominikék percei következtek, előbb Török Kevin fejelt nagy helyzetben a kapu mellé, majd egy perccel később Németh Dániel hibázott ziccert. A hajrában a magyar csapat tett többet a győztes gól megszerzéséért, ám a helyzetek kimaradtak, így az összecsapás 0−0-ás döntetlennel zárult.

A csoport másik mérkőzésén a lettek meglepetésre 2−1-re legyőzték a szerbeket. A magyar válogatott vasárnap a lett csapat ellen lép pályára − írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:Senkó Zsombor (Juventus), Kovács Marcell (FTC), Pataki Márk (Puskás Akadémia)
Védők:Török Kevin (Honvéd-MFA), Csinger Márk (SPAL), Szujó Attila (Puskás Akadémia), Mayer János (Puskás Akadémia), Puskás Zsombor (Midtjylland), Varga Gergő (Honvéd-MFA), Helembai Márk (MTK Budapest), Fűzfői Márk (DVSC)
Középpályások:Sztojka Dominik (UTE), Horvát Artúr (MTK Budapest), Bartha Botond (Honvéd-MFA), Farkas Botond (Vasas), Gazdag Vajk (Puskás Akadémia), Kispál Tamás (DVTK)
Támadók:Németh Dániel (Honvéd-MFA), Bakos Zsombor (Bologna), Szendrei Ákos (Paks), Kovács Mátyás (MTK Budapest)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik