Labdarúgás: simán nyert Szlovéniában az U17-es leányválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 09:38
Címkék
A gőzerővel a szombathelyi Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es leány labdarúgó-válogatott nagyszerű játékkal, végig mezőnyfölényben futballozva győzte le 3–0-ra a szlovénokat. Schumi Dorottya szövetségi edző szerint a lányok szépen fejlődnek, és már tűkön ülve várják a tavasz legfontosabb megméretését.

Nagy mezőnyfölényben futballozott a leányU17-es válogatott a szlovéniai felkészülési mérkőzésen. Az őszi Eb-selejtezős minitornán szárnyaló együttes– a bolgárokat 7–0-ra, a kazahokat 10–0-ra, a lengyeleket 1–0-ra győzték le a mieink – úgy tűnik, 2020-ra is átmentette formáját, elvégre a spanyolországi MIMI-kupán kifejezetten erős mezőnyben végzett a harmadik helyen, kedden pedig Szlovénia korosztályos legjobbjait is két vállra fektette.

Magabiztosan nyert Szlovéniában az U17-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
Magabiztosan nyert Szlovéniában az U17-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu

Magabiztosan nyert Szlovéniában az U17-es leányválogatott  •  Forrás: mlsz.hu

A mérkőzésen végigSchumi Dorottya tanítványai birtokolták többet a labdát és bár az első félidőben kevesebb helyzetet tudtak kialakítani, Pápai Emőke a 18. percben mélységből kilépve az elfekvő kapus mellett a hálóba gurított, és megszerezte a vezetést.

A második játékrészben– a zuhogó eső és a pálya rossz minősége ellenére - több veszélyes akciót vezettek a mieink. Az újabb magyargól Siber Glória egyéni megoldásából született: a 78. percben a Wimbledon AFC játékosa nagyjából 35 méteres szólót követően lőtte kia hosszú oldalt. És hogy a mérkőzés vége is jó hangulatban teljen, arról Sain Anna gondoskodott, aki Benke Dorka szépségdíjas passzát gurította a szlovén kapuba.

A szombathelyiEb-selejtező elitkörre készülő válogatott avisszavágót Nagykanizsán játssza lecsütörtökön, majd március 18-án, Románia ellen vága tavasz kétségkívül legfontosabb megméretésének, hogy aztán Izland (03.21.) és Oroszország (03.24.) korosztályos együttesével nézzen farkasszemet.

„Magabiztos győzelmet arattunk. Szépen lépdelünk előre és ez a játékunkon is megmutatkozik. A rossz idő és talaj ellenére is hajtottak a lányok, akik nagyon várják máraz elitkört. Rendkívülhasznos, hogy előtte felkészülési mérkőzéseket játszhatunk. Sajnos Vida Boglárka betegség miatt most nem tudott elutazni velünk, egy-egy hiányzó mindig benne van a sportban, de szerencsére összességében jól bírja a terhelést az együttes"– fogalmazott Schumi Dorottya szövetségi edzőaz mlsz.hu-nak.

U17-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Szlovénia–Magyarország 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Pápai Emőke (18.), Siber Glória (78.), Sain Anna (89.)
Magyarország:Borók Dorina– Vigh Patrícia, Nagy Fanni, Németh Diána, Benke Dorka– Savanya Csilla (Székely Zsuzsanna, 71.), Bokor Blanka, Csizmadia Zsófia (Tenyei-Tóth Rebeka, 46.), Mészáros Cecília(Sipőcz Virág, 71.) – Siber Glória (Sali Rebeka, 84.), Pápai Emőke(Sain Anna, 84.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik