Kézi: Róth Kálmán szerint jól kezelik a helyzetet a győri fiatalok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.13. 17:33
Címkék
A Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatója nyilatkozott a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetről és a fiatal játékosok nagyszerű hozzáállásáról.

Világszerte minden klubot megvisel a koronavírus-járvány, nincsenek ezzel másképpen a Győri Audi ETO KC kézilabdázói sem, akik nemcsak a világ legjobb csapataként, hanem az egyik vezető hazai utánpótlás-nevelő műhelyként is működnek.

Az évtizedekig a kézilabdában dolgozó Róth Kálmánnak hiányzik a kézilabda Fotó: Bodrogi Tamás
Az évtizedekig a kézilabdában dolgozó Róth Kálmánnak hiányzik a kézilabda Fotó: Bodrogi Tamás

Az évtizedek óta a kézilabdában dolgozó Róth Kálmánnak hiányzik a napi munka  •  Fotó: Bodrogi Tamás

A klub utánpótlás szakmai igazgatója, az egyesület ikonikus alakja, Róth Kálmán a klub honlapjának adott interjút, s elmondta, büszke a fiatal játékosokra, akik nagyon komolyan veszik a kialakult helyzetet.

„Rendszeresen hívom őket, mindenkit hetente többször. Biztatom őket, hogy amellett, hogy fegyelmezetten végzik az edzéseket, tanuljanak is. Megbeszéljük, hol tartanak, nagyon együtt van a társaság. Tegnap is felhívtam a lányokat, a többségük lihegve vette fel a telefont, mert éppen edzett, akit meg nem tudtam elérni, ők pont futott.”

Azt persze a korábban a felnőttcsapatot hosszú évekig irányító szakvezető sem tagadta, hogy mind az edzőknek, mind a játékosoknak hiányzik már a kézilabda.

„Nehezen bírjuk, az elején még jólesett, hogy pihenhetünk, de egyre jobban hiányzik a munkahely, a kollégák és persze a gyerekek. Együtt léteztünk a kézilabdával hosszú évtizedek óta megszoktuk, hogy nincs hétköznap és hétvége. Ezt most elvette a sors egykicsit. Egyre nehezebben viselem a bezártságot, nekem nagyon hiányzik az a mindennapos nyüzsgés, ami eddig jellemezte az életemet. Eddig természetes volt, hogy minden nap találkozunk, és csak most tűnik fel, milyen jó, amikor együtt nevethetünk vagy közösen oldunk meg feladatokat, egyáltalán egymás közelében lehetünk.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik