Kosárlabda: Baa Dominika már nem zárkózik el a váltástól

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 14:27
Címkék
A Kanizsai Vadmacskák SE kosárlabdacsapatának 15 éves kiválóságával, Baa Dominikával beszélgettünk a csonka évadról, az U18-as válogatottban tapasztaltakról, s arról, miért kell előbb-utóbb klubot váltania.

Kiemelkedő statisztikai mutatókkal zárta a legutóbbikadétbajnoki és felnőtt másodosztálybeli évadot a Kanizsai Vadmacskák SE 16 éves kosárlabdázója, Baa Dominika: előbbiben 16 mérkőzésen 33.6 pontot, 8.9 lepattanót és 4.8 gólpasszt átlagot meccsenként, ez 37.6-os hatékonysági mutatóra volt elegendő, utóbbiban 21.6 pontot, 5.9 lepattanót, 4.2 asszisztot ért el átlagban, s ezzel 26.8-as VAL-értéket szerzett. A kisebbek mezőnyében már bejutottak az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a nagyok között a zöld csoport harmadik helyén álltak, amikor jött a koronavírus-járvány, ami miatt a hazai szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozatot idő előtt befejezettnek nyilvánították.Kanizsai Vadmacskák SE 16 éves kosárlabdázója, Baa Dominika: előbbiben 16 mérkőzésen 33.6 pontot, 8.9 lepattanót és 4.8 gólpasszt átlagot meccsenként, ez 37.6-os hatékonysági mutatóra volt elegendő, utóbbiban 21.6 pontot, 5.9 lepattanót, 4.2 asszisztot ért el átlagban, s ezzel 26.8-as VAL-értéket szerzett. A kisebbek mezőnyében már bejutottak az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a nagyok között a zöld csoport harmadik helyén álltak, amikor jött a koronavírus-járvány, ami miatt a hazai szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozatot idő előtt befejezettnek nyilvánították.

Baa Dominika már nem tartja elképzelhetetlennek a csapatváltást Forrás: sbkjunior.sk
Baa Dominika már nem tartja elképzelhetetlennek a csapatváltást Forrás: sbkjunior.sk

Baa Dominika már nem tartja elképzelhetetlennek a csapatváltást  •  Forrás: sbkjunior.sk

„Soha, egyetlen ligában sem küzdhettem még az éremért, nem is tudom, mikor szerepelt legutóbb Nagykanizsa bajnoki fináléban. Nagyon fájó volt, hogy idő előtt véget ért a szezon, szerintem akár az éremig is eljuthattunk volna, hiszen nagyon jó egységet képzett az alakulatunk. Az NB II-ben a feljutásra készültünk, de úgy fest, még ez is várat magára. Mindenkit rosszul érintett a döntés, de elfogadtuk, hogy az emberek egészsége ennél jóval fontosabb. Mindent összevetve elégedett voltam magammal, legfőképpen amiatt, mert mindahány mérkőzésen tudásom legjavát próbáltam nyújtani”− értékel a fiatal.

Dominika tavaly, a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén − amelyen a csapat ezüstérmet nyert − mutatkozhatott be az U16-os válogatottban, csakhogy az idén nyárra tervezett összes Európa-bajnokságot törölték, így a nemzeti együttesek vezetőedzői már a jövő évi tervezett kerettel dolgoztak Székesfehérváron, az MKOSZ Központban. Az U18-asok sikeredzője, Völgyi Péter is felfigyelt a kanizsai lány képességeire, s ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy Baa meghívót kapott az edzőtáborba, amelyen 32 lány vett részt.

„Természetesen nem örültem annak, hogy elmaradt az U16-os Eb, annak viszont sokkal inkább, hogy a nagyobbak táborában ott lehettem. Kicsit izgultam, hogyan teljesítek, de úgy érzem, minden rendben ment. A mesterrel beszélgettem, megdicsérte az erőnlétemet és a munkamorálomat. Próbáltam figyelni arra, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessem el még egyszer.”

Legutóbb tavaly decemberben beszélgettünk Dominikával, akkor arról beszélt, a gimnáziumot még Nagykanizsán szeretné befejezni, ez azonban megváltozni látszik:

„Beláttam, ha igazán nagy játékossá szeretnék válni, úgy előbb-utóbb klubot kell váltanom, hiszen a fejlődésemet ez szolgálná igazán. Egyelőre nem tudok róla, hogy érkezett volna megkeresésem, ettől függetlenül már nem állítom biztosan, hogy a középiskolát a városban fejezem be. Egyelőre csak a következő évadra koncentrálok:a juniorok között be szeretnénk jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a felnőttekkel az első osztályig menetelnénk.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik