Atlétika: a távolugró Endrész Klaudia az MTK Budapestbe szerződött

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 20:18
Címkék
Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, 19 éves távolugró, Endrész Klaudia bízik benne, új klubjában, az MTK Budapestben is sikeres lesz.

Igazán ígéretes távolugróval erősített az MTK Budapest, hiszen a székesfehérvári ARAK Utánpótlás Akadémiából Endrész Klaudia a kék-fehér klubba szerződött. A 19 éves atléta a fővárosi egyesület honlapján ejtett szót a váltás okáról.Endrész Klaudia a kék-fehér klubba szerződött. A 19 éves atléta a fővárosi egyesület honlapján ejtett szót a váltás okáról.

Endrész új klubban Fotó: Makó Éva/mtk.hu
Endrész új klubban Fotó: Makó Éva/mtk.hu

Endrész új klubban  •  Fotó: Makó Éva/mtk.hu

„Sajnos a vírus sok mindent tönkretett, és olyan helyzetbe kerültem, amilyenben nem igazán tudtam érvényesülni. Hamarosan elkezdem a Testnevelési Egyetemen az edzői képzést, ezért arra gondoltam, egyszerűbb lenne, ha Budapesten sportolnék. Emellett szerettem volna több edzéstárssal együtt készülni, az MTK Budapestnél pedig remek atlétákkal edzhetek együtt.”

Endrész Klaudia a hazai távolugró elithez tartozik, hiszen idén a felnőtt országos bajnokságon negyedik lett, majd utána a Gyulai István Memorialon is világsztárok között is jól szerepelt.

„Ámulattal figyeltem, ahogy a többi sztár ugrik, és ahogy készül a viadalra. Elképesztően motivál, ha nagyobb, nálam még egyelőre jobb atlétákkal versenyezhetek, mert ilyenkor sokkal felszabadultabb vagyok.”

A dunaújvárosi születésű sportoló új klubjában is arra törekszik, hogy megjavítsa 6.36 méteres egyéni csúcsát.

„Ugyan a karantén megnehezítette a dolgunkat, a kijárási korlátozások feloldása után próbáltunk pluszedzéseket beiktatni, ezzel a pici lemaradást pótolni. Szeretnék a közeljövőben egyéni csúcsot ugrani. Minden versenyhez és edzéshez úgy állok hozzá, hogy szeretném a maximumot kihozni magamból. Mindig meghallgatom az edzőm utasításait, és igyekszem odafigyelni a technikára, ez remélhetőleg a centiméterekben is megmutatkozik.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik