Strandröplabda: Vasváriék és Stréliék is továbbjutottak az U20-as Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 20:28
Címkék
Az U20-as strandröplabdázók Brnóban zajló Európa-bajnokságán Vasvári Eszter és Zsófia, valamint Stréli Bence és Mikuláss Koch Marcell párosa is a csoportja harmadik helyén jutott tovább.

Mindkét magyar páros bejutott a legjobb 24 közé a strandröplabdázók Brnóban zajló U20-as Európa-bajnokságán.

A Vasvári testvérek is a legjobb 24 között Forrás: Strandröplabdázásért SE
A Vasvári testvérek is a legjobb 24 között Forrás: Strandröplabdázásért SE

A Vasvári testvérek is a legjobb 24 között  •  Forrás: Strandröplabdázásért SE

A továbblépés a fiúk számára alakult izgalmasabban, hiszen Stréli Bence és Mikuláss Koch Marcell, miután a ciprusiaktól, valamint a svájciaktól is kikapott, péntek délután a moldávokkal játszott ki-ki mérkőzést a G-csoportban, és nyert 2:0-ra. A csoportelsők egyből a nyolcaddöntőben találták magukat, a négyesek második és harmadik helyezettjei keresztjátékban, egyenes kieséses rendszerben folytatják. A 23. helyen kiemelt Stréliékre szombaton a 16.-ként rangsorolt izraeli páros vár. Bizakodásra ad okot, hogy a magyarok eddig minden ellenfelükkel szemben szettet tudtak nyerni.

A lányok mezőnyében Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia győzelemmel kezdett a szlovák duó ellen, ezzel máris nagy lépést tett a továbbjutás felé a C-csoportban. Bár Vasváriék később a házigazdák egyik párosa, és a torna egyik favoritjának számító spanyol kettős ellen vereséget szenvedtek, ott lesznek a szombati folytatásban. A 14. helyen rangsorolt magyarokra a 15.-ként kiemelt észt páros vár, így szoros csatára van kilátás.

Az U20-as Eb részletes eredményei ITT érhetők el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik