Kosárlabda: Schöll Richárd remekel az U20-as NB I/A-ban

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.07. 15:46
Címkék
A Sopron KC 18 éves centere, Schöll Richárd a legmagasabb hatékonysági mutatóval büszkélkedhet a férfi U20-as élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, emellett ő szerzi a legtöbb lepattanót, míg a pontdobásban második helyen áll az arra vonatkozó lajstromban; úgy véli, ebben az évadban akár a legjobb négy közé is juthatnak.

A Sopron KC 18 éves reménysége, Schöll Richárd remekel az U20-as kosarasok NB I/A csoportos bajnokságában: 14 mérkőzésen 32.7 percet, 20.1 pontot, 14.2 lepattanót, 2.2. gólpasszt átlagolt, amely nagyon magas, 33.4-es hatékonysági mutatóhoz elegendő. Az ifjú center a liga legjobb VAL-értékével büszkélkedhet, emellett ő szerzi a legtöbb lepattanót, míg a pontdobásban második helyen áll az arra vonatkozó lajstromban.Sopron KC 18 éves reménysége, Schöll Richárd remekel az U20-as kosarasok NB I/A csoportos bajnokságában: 14 mérkőzésen 32.7 percet, 20.1 pontot, 14.2 lepattanót, 2.2. gólpasszt átlagolt, amely nagyon magas, 33.4-es hatékonysági mutatóhoz elegendő. Az ifjú center a liga legjobb VAL-értékével büszkélkedhet, emellett ő szerzi a legtöbb lepattanót, míg a pontdobásban második helyen áll az arra vonatkozó lajstromban.

Schöll Richárd (fehérben) remekel az U20-as bajnoskágban Forrás: Sopron KC
Schöll Richárd (fehérben) remekel az U20-as bajnoskágban Forrás: Sopron KC

Schöll Richárd (fehérben) remekel az U20-as bajnoskágban  •  Forrás: Sopron KC

„Csak a csapat érdekeit nézem, a legfontosabb az, hogy minél több mérkőzést nyerjünk− teljesen mindegy, épp miben, a lényeg az, hogy segítsem a srácokat. Tíz győzelemmel és öt vereséggel jelenleg a tabella hatodik helyén állunk, és az eddigi teljesítményünkkel összességében elégedett vagyok. Persze, mindig lehetne jobb: az évad elején még nem számíthattunk Popadic Miljanra és Sitku Mártonra, velük kiegészülve kifejezetten erős egységet alkotunk”− magyarázza Schöll Richárd.

Az ifjú a felnőttélvonal legutóbbi kiírásában az OSE Lions ellen debütált. Az új évadban eddig kétszer jutott szóhoz.

„A kiírás elején az együttest sérülések és betegségek egyaránt hátráltatták; leginkább ennek köszönhetem a lehetőséget. Mindig szeretek a legmagasabb haza osztályban játszani, de rengeteget kell még fejlődnöm fizikailag, mivel a hazai és légiós centerek a palánk alatt sokkal erősebbek nálam. Kétszázegy centiméter magas vagyok, szóval az ideális pozíció a magas bedobó lenne nekem. Szükségszerű lenne átállni, ehhez viszont fejleszteni kellene a külső dobáshatékonyságomat. Az igazság az, hogy kiváló tripladobóink vannak, így rájuk maradnak a távoli lehetőségek, miközben én a támadó lepattanókért futok.”

Schöll egyelőre még nem léphetett pályára Európa-bajnokságon egyetlen utánpótlás-válogatottban sem.

„Kétszer-háromszor kaptam meghívót, de a szűk keretbe eddig még nem kerültem be. Nagyon büszke lennék arra, ha egyszer a nemzeti együttes színeiben is bizonyíthatnék, de ez nem csak rajtam múlik: megértem, ha nem illek a válogatott vezetőedzőjének az elképzeléseibe. Most arra koncentrálok, hogy jól szerepeljünk az U20-as bajnokságban, hiszen korábban még nem jutottunk be a legjobb nyolcba. Úgy érzem, hogy ezúttal sikerülhet, sőt akár a legjobb négy között is zárhatunk.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik