Birkózás: Bazsó Adolf bronzérmet szerzett a nehézsúlyban a junior Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 09:08
Címkék
A 130 kilós kötöttfogású Bazsó Adolf bronzérmes lett a junior birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján; ezzel pedig már öt dobogós helyezésnél járnak a magyar fiatalok a kontinensviadalon.

Bazsó Adolf révén újabb bronzéremmel bővült a magyar birkózó válogatott éremkollekciója a Dortmundban zajló junior Európa-bajnokságon. A kötöttfogásúak 130 kilós versenyzője a pénteki selejtezőben elszenvedett veresége után a vigaszágról küzdötte el magát a bronzmérkőzésig, miután legyőzője a török Bakir a döntőig menetelt.Bazsó Adolf révén újabb bronzéremmel bővült a magyar birkózó válogatott éremkollekciója a Dortmundban zajló junior Európa-bajnokságon. A kötöttfogásúak 130 kilós versenyzője a pénteki selejtezőben elszenvedett veresége után a vigaszágról küzdötte el magát a bronzmérkőzésig, miután legyőzője a török Bakir a döntőig menetelt.

Bazsó Adolf (középen) bronzéremmel a nyakában Forrás: MBSZ
Bazsó Adolf (középen) bronzéremmel a nyakában Forrás: MBSZ

Bazsó Adolf (középen) bronzéremmel a nyakában Kliment László (bal) és Fodor Zoltán szövetségi edzők között  •  Forrás: MBSZ

A Budapesti Honvéd még kadétkorú sportolójaezáltal szombat délelőtt a vigaszágon új lehetőséget kapott, ott pedig Adolf élni is tudott ezzel a sansszal, és a fehéroroszKavalszkit múlta felül 1-1-re (később szerzett ponttal), ezzel kiharcolta a bronzmérkőzést. A dobogóért folytatottmérkőzés hasonlóan szoros, viszonylag pontszegénycsatát hozott, de Bazsó végül ezúttal is 1-1-re nyert a taktikus birkózásának köszönhetően akadét vb- és Eb-ezüstérmes,örmény Albert Vardanjan ellen,és megszerezte a magyar küldöttség ötödik érmét (három ezüst és két bronz) Németországban.

Akár megszülethetett volna rögtön a hatodik magyar dobogó, illetve az új bronzérem is, hiszen Mezei Patrik 87 kilóban az elődöntős veresége után a svédKällman ellen vívhatott a harmadik helyért. Azonban a svéd esélyt sem hagyott a dorogiak tehetségének, 7-0-ra győzött, ezzel Mezei az ötödik lett.

Eközben szombat délelőtti programban a kötöttfogásúak– másik – öt súlycsoportjának (60, 67, 72, 82 és 97 kg) utolsóként elindultak a küzdelmek.A kadét világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tösmagi Attilaremek formát mutatva, négy győztes mérkőzéssel döntőbe jutott. Az ESMTK 72 kilogrammos fiatalja szlovák (Oláh), lengyel (Lewandowski), török (Dogan) és német (Bellscheidt) ellenfeleket utasított maga mögé, ezzel a vasárnapi döntőben az ifjúsági olimpiai bajnok grúz Cshikvadze következhet az Európa-bajnoki címért.

Emellett az MBSZ tájékoztatása szerint a67 kilogrammos Pohilec Ádám és a 82 kilogrammos Dömök Péter is vigaszágra került, miután legyőzőik döntőbe jutottak. A 97 kilogrammos Mohl Richárd kettőt is nyert, a negyeddöntőben azonban legyőzőre talált és kiesett, akárcsak a selejtezőben vereséget szenvedő 60 kilogrammos Kovács Gábor is.

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik