Labdarúgás: a 14 éves Szekér Botond csapata megtréfálta a Salzburgot

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 14:24
Címkék
A Burgenlandi Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatának játékosa, Szekér Botond alaposan kivette a részét az együttese Salzburg elleni, rég várt sikeréből.

A 14 éves Szekér Botond az osztrák korosztályos akadémiai bajnokságban szereplő Burgenlandi Labdarúgó Akadémia (Mattersburg) U15-ös csapatában pallérozódik. A gárda– melynek az ígéret a csapatkapitányi szalagját is viseli– az elmúlt, hetedik fordulóban értékes sikert aratott, hiszen az addig százszázalékos mérleggel büszkélkedő Red Bull Salzburg korosztályos együttesét gyűrte le 4–2-re.Szekér Botond az osztrák korosztályos akadémiai bajnokságban szereplő Burgenlandi Labdarúgó Akadémia (Mattersburg) U15-ös csapatában pallérozódik. A gárda– melynek az ígéret a csapatkapitányi szalagját is viseli– az elmúlt, hetedik fordulóban értékes sikert aratott, hiszen az addig százszázalékos mérleggel büszkélkedő Red Bull Salzburg korosztályos együttesét gyűrte le 4–2-re.

A 14 éves Szekér Botond (labdával) csapata négy év után győzte le a Salzburgot
A 14 éves Szekér Botond (labdával) csapata négy év után győzte le a Salzburgot

A 14 éves Szekér Botond (labdával) csapata négy év után győzte le a Salzburgot

„Éppen a Red Bull Salzburg ellen törtük meg rossz sorozatunkat, erre az eredményre az összes vetélytársunk felkapja a fejét– számol be a fiatal cséká.– Mindenki nagyon koncentrált volt a gyors és technikás salzburgiak ellen, nagyon készültünk a mérkőzésre, ez volt a szezon csúcspontja.”

Botond a mezőny egyik legjobbjaként irányította a védelmet, és a támadásokból is kivette a részét: két gólpassz fűződik a nevéhez.

„Reméljük, hogy a mostani játék nem csak fellángolás volt, és szombaton a LASK ellen újra győzni tudunk” – tette hozzá a már 183 cm magasra nőtt hátvéd, aki két évig Magyarországon focizott, majd miután hét éves korában a családjával Ausztriába költözött, a Rapid Wienben, valamint az Admira Wackerban is nevelkedett.

A Red Bull Salzburg ellen egyébként a Burgenlandi Labdarúgó Akadémia(mindhárom korosztályát tekintve) legutóbb 2017-ben tudott hasonló bravúrt végrehajtani– azóta pontot sem szerzett a riválisával szemben. Akkor szintén az U15-ösök nyertek, ugyanúgy a mostani tréner, Christoph Morgenbesser irányításával.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik