Cselgáncs: Rengeteget dolgoztam ezért a sikerért – Tóth Benedek

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 20:50
Címkék
A budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon a 81 kilósok között bronzérmet szerző Tóth Benedek az MTK Budapest honlapjának nyilatkozott a sikerrel kapcsolatban.

A november 5-7. között a budapesti Ludovika Arénában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második napján, szombaton léptek tatamira az MTK-s indulók. KözülükTóth Benedekszerepelt a legjobban, aki a harmadik helyen végzett a -81 kilogrammos súlycsoportban, ezzel pedig klubunk nyolcvanharmadik Eb-bronzát szerezte meg. A 20 éves sportoló nagy reményekkel készült a megméretésre.Tóth Benedekszerepelt a legjobban, aki a harmadik helyen végzett a -81 kilogrammos súlycsoportban, ezzel pedig klubunk nyolcvanharmadik Eb-bronzát szerezte meg. A 20 éves sportoló nagy reményekkel készült a megméretésre.

Forrás: World Judo Hungary
Forrás: World Judo Hungary

 •  Forrás: World Judo Hungary

„Az olimpia után Pánczél Gáborral az U23-as Eb-t tűztük ki az első helyre az események között, az év második felének legfontosabb versenye volt ez számomra, mindent köré építettünk. Hosszú, több hónapos folyamat volt, én azonban úgy éreztem, a maximumot adtam a felkészülés során; ennek megfelelően bíztam az elvégzett munkában, és reméltem, hogy megérik a gyümölcse”– idézi fel a fiatal a kontinensviadalt megelőző időszakot az mtk.hu számára.

A szombati nap nem kezdődött jól a klubunk szempontjából: először Rajkai Róbert (-81 kg), majd Gőz Roland (-90 kg) is kikapott az első mérkőzésén, így Bebének ilyen előzmények után kellett elkezdeni a versenyzést.

Tóth Benedek az Eb-bronzzal Forrás: World Judo Hungary
Tóth Benedek az Eb-bronzzal Forrás: World Judo Hungary

Tóth Benedek az Eb-bronzzal  •  Forrás: World Judo Hungary

„Elég későn kezdtem meg a szereplést, aminek a sorsolás után nem örültem, de ezzel nem lehet mit kezdeni. A srácok eredményén meglepődtem; együtt készültünk, mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki magunkból, de a cselgáncs ilyen sport, elég egy apró kihagyás vagy rossz mozdulat, és megtörténik a baj. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult, bíztam benne, hogy akár mindhárman éremmel fejezzük be a versenyt. Viszont elmondhatatlanul hálás vagyok Robinak és Rolinak, mert a nap végéig szurkoltak nekem a helyszínen.”

Az ifjú cselgáncsozó bolgár, majd ukrán ellenfelet múlt felül, az elődöntőben azonban megállította a georgiai Ahalkaci, így bronzmeccs várt rá.

„Tudtam, hogy nehéz összecsapás vár rám a georgiai versenyző ellen, korábban egyszer sem sikerült megvernem. Igyekeztem fárasztani, hogy a golden score-ban el tudjam kapni; ez sajnos nem sikerült, szerencsétlen mozdulat után rossz helyzetbe kerültem, amit kihasznált– magyarázza Benedek. –A harmadik helyért vívott meccsen az azeri Csaev ellen mindent kiadtam magamból. Szerencsére hamar vezetést szereztem, amit sikerült megtartani; csodálatos érzés volt. A legtöbb ember nem látja azt, ami az ilyen eredmény mögött áll. Rengeteget dolgoztam ezért a sikerért, a győzelem pillanatában ezek a felgyülemlett érzelmek szabadulnak fel. Az csak tovább növelte az örömöm, hogy hazai pályán, családtagok és barátok előtt ünnepelhettem; nagyon köszönöm a támogatásukat, rengeteget jelent.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik