Tenisz: Udvardy Luca duplázott az ecuadori junior ITF-tornán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.30. 12:13
Címkék
Remekelt az első kategóriás, salinasi junior ITF-tornán a 16 éves teniszező, Udvardy Luca, aki egyesben és párosban is – szettveszteség nélkül – győzött, ezzel utóbbiban idén már a második viadalát nyerte.

A 16 éves teniszező, Udvardy Luca a két héttel ezelőtti, Costa Rica-i egyéni elődöntőt és páros tornagyőzelmet követően az elmúlt héten Kolumbiában hamar búcsúzott, ám az e heti ecuadori első kategóriás versenyen ismét nagyszerűen szerepelt – írja a magyar szövetség.Udvardy Luca a két héttel ezelőtti, Costa Rica-i egyéni elődöntőt és páros tornagyőzelmet követően az elmúlt héten Kolumbiában hamar búcsúzott, ám az e heti ecuadori első kategóriás versenyen ismét nagyszerűen szerepelt – írja a magyar szövetség.

Udvardy Luca egyesben és párosban is tornát nyert Ecuadorban Forrás: MTSZ
Udvardy Luca egyesben és párosban is tornát nyert Ecuadorban Forrás: MTSZ

Udvardy Luca egyesben és párosban is tornát nyert Ecuadorban  •  Forrás: MTSZ

Udvardy egyéniben játszmaveszteség nélkül jutott adöntőbe, ahol a tajvani Madeleine Jessup volt az ellenfele, akit Costa Ricán már legyőzött. Ezúttal sem történt másképp: a magyar fiatal 6:4, 7:6 (7-4)-ra verte az ázsiait a fináléban. Luca 2019 óta az első egyes tornagyőzelmét aratta a juniortouron.

Az egyéni siker előtt párosban is diadalmaskodott:a szlovák RenataJamrichova oldalán is megnyerte a salinasi viadalt. Ráadásul a döntőben gémet sem engedtek a Daniella Ben-Abraham, Yichen Zhao (amerikai, kínai) párosnak. A Budaörs SC tehetsége ezzel idei második, összességében hetedik páros tornagyőzelmét szerezte meg az ITF-juniorsorozatban.

A duplázással a jövő heti korosztályos világranglistán a 30. hely környékén jegyzik majd. A 2021-es évet a 117. helyen fejezte be.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik