MTK: Kovács Mátyás beverekedné magát az NB I-es csapatba

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 12:45
Címkék
Az MTK Budapest 18 esztendős középpályása, Kovács Mátyás a klub honlapjának nyilatkozott az U19-es labdarúgó-válogatott legutóbbi összetartásával kapcsolatban.

Január 30. és február 3. között került sor a 2022-es esztendő első válogatott összetartására az U19-es korosztályban. A szakmai stáb ezúttal négyMTK-s labdarúgónak, köztük Kovács Mátyásnak küldött meghívót a két felkészülési mérkőzést is tartogató programra.Kovács Mátyásnak küldött meghívót a két felkészülési mérkőzést is tartogató programra.

Kovács Mátyás az U19-es válogatottban Forrás: MTK Budapest
Kovács Mátyás az U19-es válogatottban Forrás: MTK Budapest

Kovács Mátyás az U19-es válogatottban  •  Forrás: MTK Budapest

Tímár Krisztián szövetségi edző együttese az Európa-bajnoki selejtezők márciusi elitkörére készül, gyakorlásképp pedig Szegeden Boszniaés Hercegovina válogatottjával játszottak két mérkőzést. Február elsején sima,6–1-es győzelmetaratott a magyar csapat, két nappal később pedig 0–0-ra végződött a találkozó.

Az ötnapos összetartásról az első meccsen gólpasszt jegyző Kovács nyilatkozott az MTK Budapest honlapjának.

„Ezúttal is jól éreztem magam a válogatottnál, már csak azért is, mert jó eredményt értünk el, és újra megmutattuk, hogy erős a keretünk. A fő cél az elitkörre való felkészülés volt, hiszen viszonylag ritkán tudunk így együtt futballozni, és úgy érzem, megint előreléptünk. Az első meccsen nagyon ült a taktikánk, rengetegszer megbontottuk a védelmüket, így fölényes győzelmet arattunk. Két nappal később sokkal defenzívebben álltak ki a bosnyákok, mintha nem is szerettek volna focizni vagy gólt lőni, csak kibekkelni a meccset. Ekkor is tudtunk helyzeteket kialakítani, jól kezeltük a szituációt. Rám ugyanaz a szerep jutott, mint korábban is, semmi újat nem várt el a szövetségi edző. Ami a továbbiakat illeti, az elitkört megelőzően, február végén, Spanyolországban vár még ránk egy felkészülési mérkőzés Dánia ellen, most pedig azzal engedett minket utunkra a szakmai stáb, hogy mindenki igyekezzen beverekedni magát a klubja első csapatába, úgyhogy ezen leszek a következő hetekben is!”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik