Labdarúgás: kikapott Grúziától a magyar U18-as válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 20:09
Címkék
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott kedd délután 1–0-s vereséget szenvedett a Balmazújvárosban rendezett, Georgia elleni felkészülési mérkőzésen.

A magyar U18-as labdarúgó-válogatottunk győzelmekkel zárta a 2021-es évet (a svájciak elleni siker után kétszer is legyőzte a montenegróiakat), míg az első 2022-es nemzetközi mérkőzésen Georgia korosztályos csapata volt az ellenfelük Balmazújvárosban.

A magyar U18-as válogatott nem bírt Georgia korosztályos legjobbjaival Forrás: MLSZ
A magyar U18-as válogatott nem bírt Georgia korosztályos legjobbjaival Forrás: MLSZ

A magyar U18-as válogatott nem bírt Georgia korosztályos legjobbjaival  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ összefoglalója szerint a magyar válogatott a mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott, de nem találta a harcosan, szervezetten játszó ellenfél gyenge pontjait, így nem tudta zavarba hozni az elsősorban kontrákra berendezkedő vendégek védelmét. Az első két lövési kísérlet a georgiai válogatott előtt adódott, míg magyar részről a félidő közepén Artner Dávid átlövése után a kapufáról vágódott ki a labda.

A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de ezekből sem született gól, majd a 61. percben a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Begrationi értékesített (0–1). A folytatásban is volt két-három nagy helyzete a hazai csapatnak, valaminta magyarok is elvégezhettek egy tizenegyest, de Kiss Norbert lövését védte az ellenfél kapusa. A hajrában sem sikerült újítani, így nem változott az eredmény; két nap múlva a debreceni Nagyerdei Stadionban vághatnak vissza a fiatalok a vereségért.

„Nagyon jó iramú meccset játszottunk, egy roppant harcosan, keményen futballozó rivális ellen. Az ellenfél nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ezért kevés helyzetünk volt az első félidőben. A fordulás után büntetőből hátrányba kerültünk, ezt követően a grúzok még inkább visszaálltak a kapujuk elé. Ezzel együtt is szerezhettünk volna gólt, de ezúttal büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, és bízom abban, hogy ezeket felhasználva a csütörtöki visszavágón már sikerül jó eredményt elérnünk– mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Az U18-asokkal párhuzamosan az U16-os magyar fiatalok is pályára léptek, ők 2–0-ra kaptak ki idegenben Belgiumtól.

Magyarország-Georgia 0–1 (0–0)
Magyarország: Simon Barnabás - Kiss Norbert, Yaakobishvili Antal, Kállai Zalán, Rácz Balázs, Jurek Gábor, Nagy Zoltán, Fábián Bence, Artner Dávid, Deákovits Richárd, Illés Bálint
Georgia: Beruashvili - Gognadze, Pirtakhia, Morchiladze, Khaburdzania, Bartia, Bagrationi, Gurtskaia, Tsulukidze, Latsabidze, Gotsiridze

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik