Labdarúgás: az U16-os válogatott legyőzte a finneket

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.07. 20:01
Címkék
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott 3–2-re legyőzte a finneket a szerbiai UEFA fejlesztési torna második játéknapján.

A magyar U16-os labdarúgó-válogatotta szerbiai UEFA fejlesztési torna második játéknapján a finnekkel találkozott. Belvon Attila együttese a házigazda szerbektől 2–1-re kikapott csütörtökön, így szombaton szeretett volna javítani.

Az U16-os válogatott legyőzte a finneket Forrás: mlsz.hu
Az U16-os válogatott legyőzte a finneket Forrás: mlsz.hu

Az U16-os válogatott legyőzte a finneket  •  Forrás: mlsz.hu

A hazai szövetség beszámolója szerint két kezdeményező felfogású csapat játszott egymással, ám mindkét oldalon viszonylag sok volt a pontatlanság. A magyar válogatott veszélyesebben játszott, és a 20. percben Vindnyánszky Mátyás találatával a vezetést is megszerezte, majd a 23. percben Bagi Ádám fejesével már kettő volt a magyar előny. A finnek a szünet előtt szöglet után szépítettek, de a fordulást követően Molnár Csaba szép szóló végén visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában az is belefért, hogy Radnóti Dániel öngólt vétsen, 3–2-re nyert a magyar csapat.

„Furcsa kettősség van bennem a mérkőzés után, egyrészt örülök a győzelemnek, másrészt viszont a teljesítményünk kapcsán bőven van hiányérzetem, az elmúlt időszakban szinte mindegyik mérkőzésünkön jobbak voltunk játékban, mint ma. Tompábbak voltunk a szokásosnál, ez dinamikában és a technikai hibák számában is megmutatkozott, de bízom benne, hogy a keddi, szlovákok elleni mérkőzésen már ismét a szebbik arcát mutatja a csapat–értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

UEFA FEJLESZTÉSI TORNA, SZERBIA
Magyarország–Finnország 3–2 (2–1)

Magyarország: Radnóti Dániel - Almomani Nathániel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Lajcsik Vencel - Fenyő Noah, Tóth Levente, Bagi Ádám (Kern Martin, 63.) - Varga Zétény (Galántai Tamás, 46.), Vidnyánszky Mátyás (Simon Benedek, 63.), Molnár Csaba (Somfalvi Bence, 63.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik