Labdarúgás: szétesett az U18-as válogatott a dánok ellen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 13:25
Címkék
Az U18-as labdarúgó-válogatott szerda este öt góllal kapott ki a dánoktól Budaörsön.

A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar U18-as labdarúgó-válogatott tíz nap alatt négy mérkőzést játszik, a megerőltető program az őszi tétmérkőzésekre való felkészülést szolgálja– írja az mlsz.hu, amely a szerda este Budaörsön rendezett dánok elleni első találkozóról úgy fogalmaz, hogy jó iramban kezdődött, azonban a vendégek már a második percben vezetést szereztek. Ezzel együtt a magyar csapat az első félidőben egyenrangú ellenfélnek bizonyult, dinamikusan játszott, helyzeteket dolgozott ki.mlsz.hu, amely a szerda este Budaörsön rendezett dánok elleni első találkozóról úgy fogalmaz, hogy jó iramban kezdődött, azonban a vendégek már a második percben vezetést szereztek. Ezzel együtt a magyar csapat az első félidőben egyenrangú ellenfélnek bizonyult, dinamikusan játszott, helyzeteket dolgozott ki.

Szétesett az U18-as válogatott a dánok ellen Forrás: mlsz.hu
Szétesett az U18-as válogatott a dánok ellen Forrás: mlsz.hu

Szétesett az U18-as válogatott a dánok ellen  •  Forrás: mlsz.hu

A második játékrész elején, az 54. percben kapott második gól után azonban szétesett a csapat játéka, a dánok pedig remek hajrával, a 80., a 82., és végül a 87. percben szerzett gólokkal 5–0-ra győztek.

A szerda esti vereséget követően a csapat szombaton újra összecsap Dániával, majd Svédországba utazik, ahol a finnekkel és a házigazdával mérkőznek meg.

„A dánok megmutatták, hogy milyen a gyors, magas színvonalú nemzetközi futball. Alaposan ki kell elemeznünk a mérkőzést, és megtalálni a nagy különbségű vereség okait. Szombaton megmutathatjuk, hogy tudunk ennél sokkal jobban játszani, addig ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek a nagy különbségű vereséget eredményezték. Szeretnénk megmutatni egy másik arcunkat, és jó eredményt elérni a második mérkőzésen”– idézi Oross Márton szakvezetőt az mlsz.hu.

U18-AS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BUDAÖRS
Magyarország–Dánia 0–5 (0–1)

Magyarország: Dala – Kaján (Deákovits, 77.), Dragoner (Lénárd, 77.), Yaakobishvili, Szijjártó – Krajcsovics (Nagy-Kolozsvári, 62.), Kiss, Berki (Jurek, 77.), Bakti (Horváth, 77.) – Keresztes (Tóth, 62.), Gruber (Kállai, 82.)
Gólszerző: Barslund (2’), Bundgaard (54’), Bøndergaard (80’, 82’ – előbbit tizenegyesből), Lyng (87’)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik