Ökölvívás: duplán jól indult a 17 éves Zsigó Csaba nyara

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 17:54
Címkék
A DVSC 17 éves ökölvívója, Zsigó Csaba előbb a szakmunkás bizonyítványának, majd az Egerben rendezett 71. Bornemissza-emlékverseny megnyerésének örülhetett; a fiatal már gőzerővel készül a jövő megméretéseire.

A múlt héten megrendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen remekül szerepeltek a magyar indulók,közöttük a 17 éves Zsigó Csaba is, aki a 48 kilogrammosok kategóriáját nyerte meg. A DVSC reménységeelső éves ifi, ennek ellenérekiválóan szerepel minden hazai és nemzetközi eseményen. A februári brassói torna aranyérmét követően az ifjúsági Eb-n a legjobb nyolcig jutott, egy sokkal tapasztaltabb rivális tudta csak Szófiában megállítani.múlt héten megrendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen remekül szerepeltek a magyar indulók,közöttük a 17 éves Zsigó Csaba is, aki a 48 kilogrammosok kategóriáját nyerte meg. A DVSC reménységeelső éves ifi, ennek ellenérekiválóan szerepel minden hazai és nemzetközi eseményen. A februári brassói torna aranyérmét követően az ifjúsági Eb-n a legjobb nyolcig jutott, egy sokkal tapasztaltabb rivális tudta csak Szófiában megállítani.

Zsigó fel tudta őrölni a svéd ellenfelét az egri torna döntőjében Forrás: boxing.hu
Zsigó fel tudta őrölni a svéd ellenfelét az egri torna döntőjében Forrás: boxing.hu

Zsigó fel tudta őrölni az ukrán ellenfelét az egri torna döntőjében  •  Forrás: boxing.hu

A Bornemissza-emlékversenyen tovább folytatta a menetelését, és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A fiatal az ukrán Vlagyiszlav Kondratyukkal csapott össze a fináléban: a második menettől kezdve felőrölte riválisát, a harmadikban döntő fölénnyel győzött.

„A döntős ellenfelem az én súlyomban szerepelt az áprilisi ifi Európa-bajnokságon, így ismertük egymást. Nagyon jól éreztem magam a ringben, de ez egykifejezetten nehéz döntő volt. A első menetben jobbnak bizonyult nálam, és el is vitte ezt a három percet 3:2-re a pontozóknál.A másodikban az edzőm utasítását követve agresszív és okos bunyóval sikerült testen és fejen is megfognom, így ekkor a bíró egyszer meg is számolta az ukránt. A harmadik menetben ezzel a bunyóval sikerült ismét számoltatnom, és a bíró úgy látta, hogy már nem tudja folytatni, így be is szüntette a mérkőzést. Döntő fölényes győzelem lett a vége a nehéz kezdés ellenére– meséli a hazai szövetség honlapjának Zsigó, aki a következő időszakra is kitér.–Spanyolországban lesz az ifjúsági világbajnokság, arra készülök minden percben, addig pedig kisebb versenyeken, valamint edzőtáborokban szerepelek majd. Novemberben lesz a vb, addig még sok mindent tudunk alakítani, tökéletesíteni.A nyár még csak most kezdődött el, de a Bornemissza aranyérem mellett sikerült a szakmai vizsgám is, így szakmunkás bizonyítványt is szereztem. Három nappal ezt követően jött a Bornemissza megnyerése, így természetesen nagyon boldog vagyok.”

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik