Labdarúgás: az U19-es leányválogatott legyőzte a románokat

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 20:25
Címkék
Az U19-es leány labdarúgó-válogatott a románok elleni győzelemmel zárt a portugáliai Eb-selejtezős csoportjában, és bennmaradt az A-ligában.

A házigazdáktól, majd a franciáktól elszenvedett vereség után

az U19-es leány labdarúgó-válogatott 4–2-re legyőzte a románokat

a portugáliai Eb-selejtezős csoportjában, így harmadik lett a négyesében, és bennmaradt az A-ligában.

A keddi találkozón a románok szereztek vezetést, aztán Siber Glória háromszor is eredményes volt, Sipőcz Virág is betalált, a hajrában pedig újabb román gól alakította ki a végeredményt.

„A három közül talán a legnehezebb mérkőzést játszottuk, mivel az ellenfelünk nagyon motiváltan lépett pályára ellenünk, végig mindent bevetett a gólszerzés érdekében, az utolsó pillanatban el is veszítette egyik játékosát piroslap miatt – nyilatkozta Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Voltak hibáink és csak részben tudtuk azt játszani, amit akartunk, ami egyrészt kritika a csapatom felé, másrészt dicséret a románoknak. Végül, az egész mérkőzést tekintve megérdemelt győzelmet arattunk, amiből Siber Glória extra teljesítménnyel vette ki a részét. Fontos, hogy már az első félidőben át tudtuk venni a vezetést, majd a második játékrészben is lőttünk két gólt, illetve több helyzetet is kidolgoztunk. Sajnos két játékosunk is hiányzott a támadóharmadból, de ez benne van a labdarúgásban. Összességében meg kell dicsérnem a csapatot, és gratulálok a lányoknak. A stábomnak pedig szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját, remélem, hogy a jövőben is tovább fognak dolgozni a női labdarúgásért.”

Magyarország: Pongrácz Ágnes – Szijártó Eszter (László Henrietta, 46.), Sajti Krisztina, Kovács Aida, Németh Adél – Nagy Lili (Molnár Adelina, 62.), Savanya Csilla (Sain Anna, 62.), Mészáros Cecília (Bokor Blanka, 46.) – Siber Glória, Sipőcz Virág (Szűcs Flóra, 82.), Tuza Petra

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik