Kézi: izgalmas tavasz várható az U20-as élvonalbeli fiúbajnokságban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 20:33
null
Másfél hónap szünet után a héten újra akcióba lendülnek az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság csapatai; izgalmas tavaszra van kilátás.

December közepén vonultak el a téli szünetre az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság csapatai, amelyek jelenleg a 2023-2024-es pontvadászat alapszakaszának felénél tartanak. Tizenhárom forduló után kijelenthető, ellentétesen alakul a Keleti és a Nyugati csoport, legalábbis a szoros versenyfutás tekintetében: a négyes döntőt érő első két helyért az utóbbiban öt csapat is közvetlen esélyes, míg az előbbiben – az eddigi eredmények alapján – jó eséllyel már megvan az egyik résztvevő.

Kezdjük a keleti oldallal.

A Ferencváros korosztályos együttese majdnem hibátlan őszi szezont zárt,

tizenkét meccsen tudott nyerni, az egyetlen veszített pontját Mezőkövesden hagyta – a hazaiak az utolsó másodpercekben hetesből egyenlítettek, amire a fővárosiak már nem tudtak válaszolni. Elégedetlen azonban még csak véletlenül sem lehet az FTC-t irányító Kiss György, a fővárosi fiatalok ugyanis jó úton járnak, hogy az évad végén megméressék magukat a négyes döntőben. Hogy lemaradjanak, ahhoz legalább a harmadik helyre kellene visszacsúszniuk az alapszakasz tavaszi felében, az ezt a pozíciót jelenleg elfoglaló Szeged előtt viszont hét ponttal vezetnek; az eddigiek alapján ez szinte ledolgozhatatlan távolság tűnik. A második hely viszont jóval elérhetőbb a szegedieknek, igaz, ahhoz is négypontos differenciát kellene eltűntetniük a folytatásban. A 25 egységgel vezető FTC-t 22-vel a PLER-Budapest követi, amelynek a tavalyi bajnoki cím után feltett szándéka, hogy idén is ott legyen a legjobbak között.

A téli szünetben sem pihent a keleti éllovas BFKA-Balatonfüred Forrás: BFKA-Balatonfüred

Nyugaton nem ennyire tiszta a kép. A BFKA-Balatonfüred telelt az élen, ám hozzájuk hasonlóan a BFKA-Veszprém is 22 ponttal zárta az őszt, a fürediek viszont jobb gólkülönbséggel állnak az első helyen. Nyugodtak azonban nem lehetnek, a harmadik helyen ugyanis 20 ponttal érkezik a Komló együttese, de a tavalyi ezüstérmes NEKA és a Budai Farkasok is ott lohol az említett gárdák nyomában, egyaránt 18 ponttal. Közülük a jó tavaszi produkcióval bárki odaérhet a Final Fourba.

Nagy izgalmakra van tehát kilátás; a Nyugati csoport küzdelmei kedden, a Keletié szerdán folytatódnak.

(Kiemelt képünkön: az FTC jó úton halad a négyes döntő felé Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik