Boksz: balszerencsés napok után is pozitívan várják a serdülő Eb-t

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 20:12
null
Öt napon át Romániában edzőtáborozott a serdülő ökölvívó-válogatott, amelynek nem a tervek szerint alakult a felkészülése.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a nyár elején eltolták egy hónappal a serdülő ökölvívó-válogatott idei Európa-bajnokságának időpontját: az eredeti, július eleji start helyett augusztus elsején kezdik meg a szereplést a 2010-es és 2011-es születésű bokszolók a kontinensviadalon.

Ez teljesen átírta a korosztályos válogatott felkészülését, amely végül így is tudott szervezni külföldi edzőtábort, ám a tervezetthez képest máshogyan alakult annak programja – és nem pozitív változásról beszélünk.

„Sajnos a táborban végigment a fiatalokon egy vírusfertőzés, ami nagyon megnehezítette a munkánkat: az első két napon tudtunk érdemi munkát végezni, ekkor egyébként jó formát mutatott mindenki, a harmadik napon viszont már pihenőt kellett hirdetni, és csütörtökön is csak öt bokszolónk edzett, úgyhogy pénteken hazautaztunk – mondja Dorkó Péter, a serdülőválogatott szövetségi edzője. – Ezen a csapaton nagyot már nem változtatunk az Eb előtt, de nem dőlhetnek hátra az ökölvívók,

Július 25-én kezdi meg a csapat a közvetlen felkészülést az Eb-re, Tatán egy hetet töltenek majd együtt a sportolók, utána utaznak el Bosznia-Hercegovinába.

„Az időpont megváltoztatása miatt nekünk is alkalmazkodni kellett a kialakult helyzethez, de különösebb nehézségről nem tudok beszámolni. Mindenkinek a kontinensviadal idejére kell majd csúcsformába lendülni, amiben kulcsfontosságú lesz a klubmunka és az utolsó edzőtábor is.

Bízom benne, hogy csak az előbbire lesznek példák, és jobbnál jobb produkciókat láthatunk majd a magyar résztvevőktől.”

A serdülőválogatott kerete:

40 kg: Varga Levente DVS
42 kg: Burai Adrián Dominik KSC
44 kg: Balog Bence DRK
46 kg: Kalmár László HSS CSE
50 kg: Farkas Róbert HFC
52 kg: Asztalos Hunor ESI
54 kg: Buzás Romeó ZSU
57 kg: Szalma Balázs CSE
60 kg: Szilágyi Dániel KÖB
63 kg: Kállai Tibor BVS
70 kg: Bogácsi Attila KSI
44 kg: Bajcsi Flóra FHR
46 kg: Balulya Nina NYV
51 kg: Dorkó Laura ESI
60 kg: Mészáros Dominika PLA

Edzők:
Dorkó Péter, Kállai Tibor

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik