Birkózás: a 14 éves Szentpál Vivien ötödik az U17-es vb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 17:58
null
A 14 éves Szentpál Vivien a 40 kilósok között ötödik lett a jordániai U17-es birkózó-világbajnokságon.

Pénteken a bronzéremért léphetett szőnyegre a mindössze 14 esztendős Szentpál Vivien a jordániai U17-es birkózó-világbajnokságon. A korosztályban az Eb-n már bronzot kiérdemlő 40 kilogrammos ígéret ellenfele a dobogóért Nazrin Ahmadli volt.

A hazai szövetség beszámolója szerint a magyar reménység rögtön levitte azeri ellenfelét, a folytatásban azonban nem jött ki jól a kavarodásokból. Vivien mindent megpróbált a győzelem érdekében, viszont a második menetben egy négypontos malmot is dobott rajta riválisa. Sokra hivatott versenyzőnk a hajrában már csak szépíteni tudott – igaz, abból kis híján betusolta az azerit –

és végül ötödik lett.

Közben az 53 kilogrammos Köblő Anna, valamint a 61 kilogrammos Balázs Éda is vigaszágra került, ott azonban mindkettő kikapott és a 69 kilogrammos Cseh Tamarához hasonlóan búcsúzott a versenytől.

Szabadfogásban a 65 kilogrammos Arszunkaev Ahmad a selejtezőben Costa Rica-it győzött le, ám a nyolcaddöntőben kikapott a török Umut Uslutól, míg a 110 kilogrammos Juhász Györgyöt a japán Jamamoto Juki múlta felül a nyolc közé jutásért. Mindkét fiatal számára véget ért a világbajnokság.

(Kiemelt képünkön: Szentpál Vivien Forrás: UWW)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik