Cselgáncs: Sárközi Zsuzsa hetedik helyével zárult a limai ifjúsági vb

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 22:50
null
A miskolci Sárközi Zsuzsa (70 kg) hetedik helyen végzett a limai ifjúsági cselgáncs-világbajnokság egyéni versenyeinek záró napján.

Horváth Nándor (73 kg; MTK) pénteki első körös búcsúja után szombaton Krüpl Georgina (70 kg) és Sárközi Zsuzsa (70 kg) személyében két magyar dzsúdós szereplését figyelhettük a perui Limában zajló ifjúsági világbajnokságon, az egyéni versenyek utolsó napján.

A miskolci Sárközi Zsuzsa jól kezdett: az első körben intésekkel verte a kolumbiai Karen Bermudezt. Majd jött a törökök korosztályos vb-ezüstérmes és Európa-bajnok, első helyen kiemelt versenyzője, Tuana Gulenay.

Bár az ellenfél volt az összecsapás egyértelmű esélyese, Sárközinek sikerült borítania a papírformát,

miután bő egy perc elteltével a törököt leléptette a mérkőzésvezető. A negyeddöntőben a horvát Nika Slacek következett, akivel Zsuzsa több mint hét percig tartó, hosszabbításos maratoni csatát vívott, de ezúttal az intések a másik félnek kedveztek.

Az MVSC ígérete ezután a vigaszágon folytathatta, ám alulmaradt a bolgár Nadie Jaafarral szemben is, így végül a hetedik helyen végzett.

A versenynap másik magyar szereplőjének, a tatabányai Krüpl Georginának nem volt szerencséje a sorsolással, ugyanis mindjárt az első körben japán riválist, Ajka Nisinót kapta meg ellenfélül. Az ázsiai végül ippongyőzelmet aratott a magyar lány felett a legjobb 32 között.

Mivel a vasárnapi vegyes csapatversenyben már nem vagyunk érdekeltek, így összességében a magyar válogatott két-két ötödik és hetedik helyezéssel fejezte be szereplését, ugyanis Sárközi hetedik helyét megelőzően a korábbiakban

Galó Bence (60 kg) és Jüttner Janka (52 kg) egyaránt ötödik, Kunyik Botond (55 kg) pedig hetedik lett súlycsoportjában.

(60 kg) és (52 kg) egyaránt ötödik, (55 kg) pedig hetedik lett súlycsoportjában.

A tavalyi, zágrábi világbajnokság után

a mieink sorozatban másodjára zártak érem nélkül az ifjúsági vb-ket tekintve.

Utoljára a 2022-es, boszniai vb-n nyertek érmet az ifik, akkor Kenderesi Péter (90 kg) arany-, Kollár Sebestyén (50 kg) ezüstérmes lett.

Jövő héten a juniorok tallinni Európa-bajnokságával folytatódik a korosztályos világversenyek sora.

(Kiemelt kép forrása: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik