Kézi: az új évadban sem lassítana a Szent István SE U20-as női csapata

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.24. 12:44
null
Motiváltan várják a legutóbbi évadban leány U19-es bajnoki címet szerző Szent István SE kézilabdázói az új idényt. Lepsényi Sándor vezetőedző nyilatkozott az Utánpótlássportnak a felkészülés végén.

Emlékezetes sikert aratott június elején a Szent István SE U19-es leány kézilabdacsapata, amely előbb megnyerte a korosztály élvonalbeli bajnokságának Nyugati csoportját, majd a négyes döntőben végsőkig kiélezett összecsapásban múlta felül a DVSC-t, így elhódította a bajnoki címet.

A Lepsényi Sándor vezetőedző által irányított együttes – szinte teljesen ugyanazzal a kerettel, javarészt fiatalokkal – az NB I/B-ben is megmérette magát, végül hatodikként zárt.

A csapat már gőzerővel készül az új idényre, amely során ismét szép eredményt érne el, és a felnőttmásodosztályban sem feltett kezekkel várja a startot.

„A játékoskeretet ismerve elvárható volt, hogy bejussunk a legjobb négy csapat közé, ám nyomás nem volt a lányokon, nagyon örültünk, hogy ezt a célt sikerült elérni.

A Final Fournak már úgy mentünk neki, hogy élvezzük ki minden percét; ez sikerült is, ráadásul olyan eredménnyel zártunk, amit sosem felejtünk el. Jó volt ránézni a lányokra a diadal után, megérdemelték a sikert, a nyári felkészülésünk alapján pedig mondhatom, ez csak még egy pluszt adott a munkamoráljukhoz

– mondja az Utánpótlássportnak Lepsényi. – Úgy gondolom, jó hidat képzünk az NB I/B és az NB I között, ugyanis a tavalyi keretből többen is a felnőttélvonalban folytatják a pályafutásukat, ami nem véletlen, egyben nagyon örömteli. Sokan odafigyelnek a fiataljainkra. A távozókat igyekeztük pótolni, és idén is szeretnénk nagy célokat kitűzni, akár a másodosztály dobogóján végezni.”

A csapat már hetek óta készül az új idényre.

„Amit eddig a lányok bemutattak az elmúlt időszakban, az páratlan. Hihetetlen jó a hozzáállásuk, amikor csak tehetik, a kézilabdával foglalkoznak, edzenek, készülnek a közelgő megméretésekre. Látom rajtuk, hogy elhiszik, NB I-es kézilabdázók lehetnek.”

(Kiemelt képünk forrása: SZISE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik