Kézilabda: vereség a svédektől, de továbbjutás az ifjúsági fiú Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.10. 19:07
null
Kikapott a svédektől, de nyolc közé jutott a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a korosztály montenegrói Európa-bajnokságán.

Szombaton a harmadik mérkőzését is lejátszotta a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a korosztály montenegrói Európa-bajnokságának D jelű csoportjában.

Gulyás István együttese – az izraeliek és a svájciak legyőzése után – nem tudta tartani a lépést a svédekkel, akik a félidőben 19–13-ra vezettek, a találkozót pedig végül 35–26-ra nyerték meg.

Ezzel együtt a magyar csapat a nyolc között folytathatja a kontinensviadalt.

A lebonyolítás sajátossága, hogy a hat csoportelső mellett az A-B-C, valamint a D-E-F csoporthármasból is középdöntőbe jut egy-egy, a legjobb második helyezett válogatott. A D jelű négyesben második magyarok ebben az összevetésben Portugáliát (E) és Feröer-szigeteket (F) előzték meg.

Gulyás István szövetségi edző így értekelt a hazai szövetségi portálon:

„A svédek ma jobbak voltak, jobban használták ki a helyzeteiket, az elején jó kapusteljesítményük volt, és sajnos mi nem tudtuk azt az arcunkat mutatni, amire készültünk. Sok olyan taktikai hibát vétettünk, amit korábban megbeszéltünk, sok százszázalékos helyzet maradt ki, kaptunk üres kapus gólokat is, és ez az elején megpecsételte a sorsunkat. Aztán tudtunk váltani, a második félidőben meccsbe jöttünk, de a végjátékban buta hibát csináltunk, és így a végén jobban kinyílt az olló, de természetesen örülünk a továbbjutásnak. Az egész stáb, mindenki gratulál a srácoknak, hiszen a fő célunk az volt, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Ezzel az egyik nagy feladatot megcsináltuk, hiszen utat biztosítottunk a serdülőválogatottnak, hogy jövőre ott lehetnek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Bízunk benne, hogy ez tényleg csak egy kisiklás volt, hiszen egy világversenyen ebben a korosztályban, – de nem csak itt, a felnőtteknél is – vannak rossz napok, becsúszik az ilyen, de készülünk, és mindenki csinálja a dolgát. Az biztos, hogy a középdöntőben Dánia és Szerbia lesz az ellenfelünk, és azt hiszem Németország, de még lesz este a német-francia mérkőzés, annak a függvénye.”

FIÚ IFJÚSÁGI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (Montenegró)
D csoport, 3. forduló
Magyarország–Svédország 26–35 (13–19)

Verde Podgorica, Verde Complex, játékvezetők: P. Geraets, R. Geraets (hollandok).
MAGYARORSZÁG: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró 1, Eklemovic 5 (2), Fazekas 4, Gáncs-Pető 3, Hoffmann 2, Kucsera 1, Mészáros 2, Németh 3, Racskó 2, Sikler 1, Szabó 1, Szökrényes, Vincze, Zakor 1. Edző: Gulyás István.
SVÉDORSZÁG: Håkansson, Söderqvist (kapusok), Andreasson 4, Arnelin 1, Blomberg 5, Bratt 1, Cato, Fredriksson 2, Hallberg 3, Hultberg 3, Lindvall 3, Nilsson 1, Pedersen 3, Peterson 2, Roganovic 5 (1), Söderberg 2. Edző: Toni Johansson.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1.
(Jegyzőkönyv forrása: MKSZ)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik