Labdarúgás: ismét kikapott az U17-es válogatott a Telki-kupán

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 20:19
null
Izlandtól is kikapott az U17-es magyar labdarúgó-válogatott a Telki-kupán.

A 43. alkalommal megrendezett Telki-kupa második meccsén a magyar U17-es labdarúgó-válogatott Izlanddal találkozott. Mindkét csapat kikapott az első fordulóban: a mieink, ahogy azt korábban megírtuk, 2–0-s vereséget szenvedtek Dél-Koreától, míg Izlandot fordulatos mérkőzésen 4–3-ra győzte le Olaszország.

Izland gyakorlatilag az első helyzetéből megszerezte a vezetést Helgi Jóhansson góljával, a 2. percben. Afféle hidegzuhanyként hathatott ez a magyar fiatalokra, mégis rövid idő alatt rendezték a sorokat, és többször veszélyeztetni tudták az északi gárda kapuját, a gólszerzéstől sem jártak messze.

A szünetre 1–0-s izlandi vezetéssel vonultak a csapatok, a magyarok presszingje pedig a második félidőben is folytatódott. Németh Antal csapatának lendülete a lefújásig kitartott, azonban nem tudott egyenlíteni. Ezzel tehát

a második mérkőzését is elveszítette az U17-es válogatott a hazai rendezésű tornán.

Az utolsó fordulóban, szombaton 11 órakor Olaszországgal csap össze a magyar csapat.

A torna másik csütörtöki mérkőzésén az olaszok 2–0-ra nyertek Dél-Korea ellen.

Telki-kupa, 2. forduló:
Magyarország–Izland 0–1 (0–1)
Magyarország: Szentmihályi Ádám – Rab Bence (Kárász Tamás, 49.), Lakatos Martin, Prettenhoffer Márton (Csóka Gergely, 78.) – Wébel Máté, Petrók Viktor (Riba Zsombor, 79.), Zubor Ádám, Söptei Bálint (Magyarics Erik,70.), Kovács Dániel (Milicz Péter, 46.) – Galambos János (Nyikos Botond, 70.), Gólik Benjámin (Kátai Szabolcs, 46.)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik