Cselgáncs: Mamira Luca bronzérmes a tallinni junior Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 16:40
null
A dunaharasztiak reménysége, Mamira Luca megszerezte az első magyar érmet a tallinni junior cselgáncs Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyen végzett az 52 kilósok között.

Csütörtökön az észtországi Tallinnban megkezdődött a juniorkorú dzsúdósok Európa-bajnoksága. Az első versenynapon hét magyar versenyző lépett tatamira, közülük Mamira Luca (48 kg) szerepelt a legjobban.

A Dunaharaszti MTK ígérete ötödik kiemeltként kezdte meg a küzdelmeket, méghozzá erőnyerőként rögtön a legjobb 16 között. A nyolcaddöntőben a szerb Bojana Szavics legyőzésével kezdett, majd kikapott a későbbi ezüstérmes, lengyel Kinga Klimczaktól. A vigaszágon az azeriek ifjúsági világbajnoka, Khadizha Gadashova elleni sikerrel javított, és kivívta a bronzmeccset, amelyen ismét nyert, ezúttal az ifjúsági Európa-bajnok, francia Pauline Cuqot győzte le, és

Mamira ezzel megszerezte a magyar csapat első érmét az Eb nyitó napján.

Szeleczki Szabina (48 kg), Hársvölgyi Tamara (48 kg) és Szász Hanna (57 kg) a nyolcaddöntőben, míg Gábor Áron (66 kg), Kollár Sebestyén (66 kg) és Vég Luca (57 kg) a 32 között búcsúzott.

(Kiemelt képen: Mamira Luca Forrás: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik