Labdarúgás: ismét 2–1-re kapott ki az U19-es válogatott Skócia ellen

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 15:57
null
A csütörtöki mérkőzés után vasárnap is 2–1-re verték a skótok az U19-es magyar labdarúgó-válogatottak Debrecenben.

Csütörtökön 2–1-re győzött skót futballválogatott Magyarország ellen a Debrecenben rendezett U19-es felkészülési mérkőzésen. A felek vasárnap is összecsaptak a DEAC stadionjában, és ismét Skócia nyert 2–1-re. 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 19. percben a skót védelmi hibát kihasználva Szabó Szilárd lőtt 25 méterről a hálóba. Nem sokkal később egyenlítettek a vendégek: a szöglet után leadott lövés a gólvonalon álló Kern Martin kezéről pattant le, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Rory Macleod magabiztosan értékesítette – írja az mlsz.hu

A folytatásban a vendégek irányították a mérkőzést, nyomás alatt tartották a magyar kaput. A második félidőben megint szöglet után kaptak gólt a mieink: a beívelés után nem tudtak felszabadítani a védők, a labda Murray Campbell elé pattant, aki értékesítette a helyzetet.

A találkozó után Jeremiás Gergő szövetségi edző így nyilatkozott:

Az első félidővel elégedett voltam, tanultunk az első meccsből, szervezettek voltunk, a támadásainkban megvolt a kellő gólveszély. A második félidőben nagyobb nyomást helyeztek ránk a skótok, itt már belehibáztunk egy-egy pontrúgásba, és egy szögletből kapott góllal elvesztettük a mérkőzést. A mentalitásunk jó volt, de látszott, hogy egy olyan kiváló erőkből álló csapat, mint a skót, hibákra tud kényszeríteni minket, erre jobban oda kell figyelnünk az Eb-selejtezőkön. Az eredmények miatt csalódott vagyok, de hasznos összetartást zártunk, mert csapatjátékban tudtunk előrelépni, és egyének szintjén is sok kérdésre választ kaptunk a tétmeccsek előtt.

A válogatott novemberben Andorrában szerepel Európa-bajnoki selejtezőn, a házigazdák mellett Ciprussal és Németországgal mérkőzik meg. A csoport az első két helyezettje jut a tavaszi elitkörbe.

Magyarország-Skócia 1–2 (1–1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almeida Milán, Umathum Ádám (Vitályos Viktor, 35.), Stumpf Gábor (Kuzma Hunor, 69.)- Varga Zétény (Hornyák Csaba, 46.), Kern Martin, Szamosi Ádám (Kopácsi Áron, 58.), Girsik Attila - Szabó Szilárd (Bősze Levente, 69.), Vidnyánszky Mátyás (Bagi Ádám, 35.) - Simon Benedek (Kovács Patrik, 46.)
Gólszerzők: Szabó 19., ill. Macleod 24., Campbell 64.

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik