Ökölvívás: ígéretes magyar csapat készül az U22-es Európa-bajnokságra

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 16:47
null
Az utolsó simításokat végzi az U22-es ökölvívó Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott, ami kapcsán Varsányi Áron edzőt kérdeztük.

Az év utolsó korosztályos ökölvívó Európa-bajnoksága kezdődik meg október 10-én Bulgáriában, ahol az U22-esek találkoznak. A legidősebb nemzetközi versenykorosztályban

az elmúlt években rendre érmekkel tért haza az Eb-ről a magyar csapat, amely idén is ott van a mezőnyben.

A fiatalok nemzetközi felkészülési viadalokkal hangoltak a célegyenesre, vagyis a Tatai Olimpiai Központban zajló közvetlen edzőtáborra: a csapat egyik fele Lengyel-, a másik Spanyolországban járt, hogy meccsrutint gyűjtsön. Az Eb-keretet még nem hirdette ki a stáb, mindenesetre Varsányi Áron, a válogatott edzője szerint ígéretes társaságról van szó, amely érmeket szerezhet.

„Nagy meglepetéseket nem tartogatunk, de a hivatalos kerethirdetésig még nem mondok neveket; egy biztos, nagylétszámú válogatottal vágunk majd neki az Európa-bajnokságnak – mondja az Utánpótlássportnak Varsányi. – A sorsoláson – ahogy mindig – most is sok múlik majd, de

Közülük többen már korábban szereztek érmeket világversenyen, nem ismeretlen számukra ez az akadály, a legfontosabb viszont továbbra is az, hogy sok tapasztalatot gyűjtsenek és növeljék a mérkőzésszámot, hiszen félig már beléptek a felnőttmezőnybe, fel kell pörögniük erre a szintre, hogy igazán jó bokszolókká váljanak. Volt olyan, aki meglepetést tudott okozni az elmúlt időszakban, aminek külön örülök.”

A szakember elmondása szerint három-négy érem joggal várható a válogatottól, amely a nőknél majdnem minden súlycsoportban indít versenyzőt és a férfiak között is a kategóriák többségében szurkolhatunk majd magyar indulónak.

Az Európa-bajnokság október 10-én kezdődik majd, és október 22-ig tart Szófiában.

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik