Az olaszok Dél-Afrikában is pizzát esznek

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 15:58
null
Az olaszok otthon érezhetik magukat Dél-Afrikában (Fotó: Action Images)
Az olasz labdarúgó-válogatott vezetői hamisítatlan itáliai hangulatot varázsoltak a világbajnoki címvédő együttes vb-szálláshelyére: bőséges pizzakínálat, különféle tészták, és hogy legyen miben meglelni az igazságot, prosecco áll mindenki rendelkezésére.

Miért ez a nagy felhajtás? Nos, az olaszok nemcsak ételeikről, hanem erős honvágyukról is híresek.

„Lehetőségeinkhez mérten megpróbáltuk egy kicsit közelebb hozni Olaszországot, hogy honfitársaink itt is otthon érezzék magukat” – nyilatkozta Vincenzo Santoro, a „csizmaországból" érkezett pincérek egyike.

A csapat tagjai, a vezetők, a szponzorok, de még a sajtó képviselői is toszkán bort és hagyományos olasz ételekből összeállított menüt fogyaszthatnak.

Egy, a Marcello Lippi irányította válogatott szálláshelyéhez közeli főiskola falait kékre festették a világbajnokság kezdetére, hogy ezzel is fokozzák az olaszok komfortérzetét. Az ötlet persze reklámfogásnak sem utolsó: turisták hadát várják a környékre.

A hotel falait a gyönyörű olasz táj és az azzurrik sikereinek fotói díszítik, miközben egy éjjel-nappal üzemelő kivetítőn a nemzet nagyjainak – így például Roberto Baggiónak – nyilatkozatait lehet megtekinteni.

És hogy legyen mivel elütni egy-egy unalmas félórát: az Olasz Asztalilabdarúgó-szövetség csocsóasztalokat állított fel a nemzeti együttes szálláshelyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik