Tizenöt év után a bronzért

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.04.18. 21:49
Címkék
Tizenöt esztendő után (akkor az FTC nyert a Szolnok ellen) játszanak ismét a bronzért a bajnokságban.
Az eltelt másfél évtizedben az alapszakasz végén elfoglalt hely döntött a harmadik hely sorsáról, ebben az idényben viszont plusz két meccset kell játszani a megszerzéséért. Nem mellékesen, aki jobb oda-vissza alapon, az lehet a harmadik magyar résztvevő az Euroligában. A tét tehát kétszeres, így ha kénytelen-kelletlen is, muszáj üzemi hőfokra melegítenie a kazánházat a BVSC-nek és az FTC-nek.
A BVSC háza táját mostanság nem a boldogság virágai díszítik, hiszen az Euroliga negyeddöntőjének elszalasztása után a Honvéd elleni bajnoki elődöntőben is könnyűnek találtatott, de a bizonytalan jövőről szóló valódi és valótlan hírek miatt is el-elkalandozhatott a figyelem. Ilyen körülmények között kell felpörgetniük magukat a vasutasoknak.
"A kudarcok sohasem jönnek jól, főleg nem így az idény vége felé – vallotta be Nyéki Balázs, a BVSC házi gólkirálya. – Valóban nehéz ráhangolódni a bronzmeccsre, de tisztában vagyunk vele, hogy az euroligás szereplés a tét. A harmadik helyért legutóbb hat éve a junior világbajnokságon játszottam, és mit ne mondjak, nem a kedvenc műfajom – amolyan vigaszdíjíze van. Úgy érzem, számunkra nagyobb a tét, hiszen a Fradi mintegy ajándékként kapta meg a lehetőséget, hogy harmadiknak fusson be, s ezzel együtt esélye legyen az Euroligába jutásra."
Az átlövő nem tagadja, jobb lenne immár a bronzérem birtokosának lenni, de mert új versenyrendszer érvényes, várnia kell, s még nem is lehet biztos a dolgában. Semlegesként viszont akár örülhetne is, hiszen két vérbeli tétmeccsel gyarapodott a hazai pontvadászat.
A zöld-fehéreknél nem aggódik a ráhangolódás miatt Weszelovszky László, aki az első idényét fejezi be a patinás fővárosi klubban.
"Mindennap edzettünk vagy éppen edzőmeccseket játszottunk, így aztán nem is volt időnk leereszteni – mondta a tavalyi gólkirály. – Vasárnap este közösen vacsorázott a csapat, nincs mese, egy lapra fel kell tenni mindent. Elismerem, azok után, hogy a BVSC három ponttal megelőzött bennünket az alapszakaszban, örülhetünk a lehetőségnek, de emlékeztetnénk: a bajnokságban mindkét alkalommal egy góllal maradtunk alul, ami a bronzmeccseken pluszba fordulhat. Már csak azért is, mert a BVSC mintha hullámvölgybe került volna, mi pedig felszálló ágba."
A harmadik helyért eredetileg május elején kezdődött volna a párbaj, ám mert nem sok értelme lett volna csaknem négy hétig edzeni és nem meccselni, a két klub kérte a találkozók előbbre hozatalát. Az első felvonás tehát hétfőn este 19 órától a Szőnyi úton látható.

Tv.: a BVSC–FTC találkozót hétfőn 19 órától élőben közvetíti az M2.

Szavazás

Ki nyeri a férfi pólóbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik