Visszavonta óvását a Fradi

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.04.20. 22:58
Címkék
Noha a bronzérmen kívül az euroligás szereplés is tétje a harmadik helyért hétfőn megkezdődött férfibajnoki párharcnak, az első találkozón nagyon messze járt a házigazda BVSC és az FTC a maximálisnak nevezhető teljesítménytől.
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Csapó Gáborra fegyelmi vár (Fotó: M. Németh Péter)
Úgy tűnik, hiába lebeg mindkét csapat előtt a nagy cél, az alapszakasz és az elődöntő befejezésének tudata olyan széles határvonalat húzott, amelynek átlépéséhez már túlságosan is lecsökkent a lendület. Ha pedig már hiányzott a frissesség, volt vita, mégpedig Zoufal Norbert egy másodperccel a vége előtt lőtt gólja miatt. Ezúton szeretnénk helyreigazítani magunkat, tudniillik nem az általunk megnevezett Fülöp Gergely, hanem Zoufal alakította 6–5-re a végeredményt. Elnézést kérünk a fiatal játékostól, hogy megfosztottuk a találattól!
A BVSC tehát nyert, ám a Fradi vezetői a hevesen reklamáló Csapó Gábor edzővel az élen kétségbe vonták a gól jogosságát, mondván, az órát nagyon későn indították el a BVSC utolsó támadásakor. A meccs után közvetlenül már fontolgatták az óvást, amelyet kedd reggel be is nyújtottak a szövetségnek, s a versenybírói bizottság tárgyalta azt késő délután.
"Megnéztük a tévéfelvételt, s ennek alapján állítom, hogy igazunk van – mondta Wiesner Tamás, az FTC szakosztály-igazgatója. – Öt másodperccel a vége előtt állították ki Lehmannt, s egy passz után Kis Gáborhoz került a labda, aki három lóba után lőtt, s korner lett belőle. Bedobták a labdát, aki kapta, továbbpasszolta Zoufalnak, aki szintén lóbált még, s belőtte. Még mindig maradt egy másodperc. Nos, mi öt másodpercnél elindítottuk a stoppert és a tévéfelvételt, s lám, tizenkét másodperc telt el a gólig. Nem a meccs megismétlését akarjuk, hanem azt, hogy a találatot minősítsék időn túlinak, azaz legyen döntetlen a végeredmény."

A bizottság egy órán át tárgyalt, majd a Wiesner által mondottak értelmüket vesztették, ugyanis a Fradi visszatáncolt. Hogy miért?
"Szerdán újra akarták játszatni a meccset, ami nem biztos, hogy előny számunkra" – indokolt Wiesner, aki elimerte: úgy ítélték meg, hogy az egygólos vereség többet érhet, mint a szerdai bizonytalan kimenetelű összecsapás. "Egyébként a zsűri szószólója is elismerte a hibát" – tette hozzá. Állítólag három másodpercet lehet számon kérni a mérkőzés zsűrijén, vagyis elvileg időn túl esett az ominózus találat. A helyzet pedig faramuci: a zöld-fehéreknek igazuk van, ám az újrajátszás mint lehetséges döntés nem kedvező számukra. (Háromgólos vereség esetén valószínűleg másként festett volna a kép.) Szentgyörgyi Ferenc, a versenybírói bizottság elnöke (aki nem cáfolta Wiesner mondatait) nem kívánt állást foglalni: szerinte azzal, hogy az FTC visszavonta az óvást, tulajdonképpen nem is lehet tárgyalásról beszélni, mintha nem történt volna semmi…
A találkozó másik következménye, hogy Csapó Gábor lefújás után elhangzott sértő megjegyzései szerepelnek az ellenőri jelentésben, amelyet a versenybírói bizottság továbbított a fegyelmi bizottságnak, amely kivizsgálja az ügyet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik