A gondok ellenére optimistán

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 21:01
Címkék
Egy híján ugyanaz a négy csapat jutott be a női Bajnokcsapatok Európa-kupájának négyes döntőjébe, mint egy esztendővel korábban, s nagy örömünkre újra tagja a kvartettnek a Dunaújvárosi Főiskola együttese.
Az NSO ajánlja:

A 2003&
Az NSO ajánlja:

A 2003&
A tavalyi állapotokhoz képest annyi változott, hogy az orosz Uralocska helyett a görög Vuliagmeni próbálkozik meg a legrangosabb kupaserleg elhódításával, a másik két együttes a szintén görög Glyfada, valamint az olasz Catania.
A Final Four pénteken rajtoló küzdelmeinek házigazdája a Vuliagmeni. A háromszoros magyar bajnok, a BEK-ben legutóbb a második helyen végző Dunaújváros szerdán utazott el a görög fővárosba, így már többször is kipróbálhatta a számára amúgy sem ismeretlen uszodát. Mást ne mondjunk, legutóbb az ősszel vendégeskedett a hellén csapatnál, és a megrendezett hivatalos találkozón (edzőmeccsek is szerepeltek a programban) biztosan nyert, Zantleitner és Tiba nélkül.
Mihók Attila, az újvárosiak mestere akár derűlátó is lehetne, ám két rossz hírrel volt kénytelen szolgálni:
"Benkő Tímea nem játszhat, sőt egy hét múlva valószínűleg meg is operálják. Sajnos Sós Ildikót sem biztos, hogy kapuba tudom állítani, neki még két hete húzódott meg a combfeszítő izma. Ha nem lesz harcra kész, akkor Tóth Andrea lép a helyére. Mindezek ellenére, ha mindenki jó átlagot hoz, a két görög csapatot legyőzhetjük, a mások által is favoritnak nevezett olasz Catania ellen viszont csak a maximumhoz közeli teljesítményekkel lehet esélyünk. Egy biztos, a Vuliagmenivel lejátszandó első mérkőzésen nagyon oda kell figyelnünk, a tornanyitányok ugyanis gondot szoktak okozni."
Biztató lehet, hogy a Dunaújváros a hazai rendezésű középdöntőben legyőzte a Glyfadát, a Catania ellen pedig kétszer diadalmaskodott a legutóbbi három, egymás elleni derbin. Azt pedig talán említeni sem kell, hogy a szicíliak két kulcsjátékosa Drávucz Rita és Pelle Anikó.

NÔI BEK. Final Four, Athén. A Dunaújváros mérkőzései. Péntek: Vuliagmeni (görög), 18.15. Szombat: Glyfada (görög), 18. Vasárnap: Catania (olasz), 12.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik