A sírból hozták vissza

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.07. 23:03
Címkék
Vuliagmeni (görög)–Dunaújvárosi Főiskola 7–8 (1–0, 1–2, 3–3, 2–3)
Athén, 500 néző. V: Bookelman (holland), Moliner (spanyol)
DUNAÚJVÁROS: Sós – Bódi, PRIMÁSZ 5, Tiba 1, SIPOS 1, Zantleitner, Benkő N. 1. Cs: TÓTH II A. (kapus), Brávik F. Edző: Mihók Attila
A Vuliagmeni góllövői: Moraitidu 2, Diamantidu 2, Kancu 2, Petszali
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 4/2
Catania (olasz)–Glyfada (görög) 6–4 (0–2, 3–2, 2–0, 1–0)

Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola edzője ismerve csapatát, tart a tornanyitó meccsektől. Nos, az idei BEK Final Four első napján is igazolódott félelme, hiszen játékosai nehezen találtak magukra, főként támadásban fogyott el a tudomány. Ennek számlájára írható a görögök 2–0-s kezdése, s a magyar bajnokot az is sújtotta, hogy első emberelőnyét csak a harmadik negyed közepén kapta. A gondok ellenére 3–2-re és 4–3-ra is vezetett, az utolsó negyednek pedig 5–5-tel "úsztak neki" a csapatok. Sajnos a házigazda tette jobban a dolgát, így Kancu és az igen ügyes Moraitidu jóvoltából 7–5-re megugrott. Elúszni látszott a hajó, ám a felvonás közepén előbb Primász ejtett, egy perccel később Sipos értékesített egy fórt. Kis túlzással nulláról indulhatott az utolsó 150 másodperc, s a végig kiemelkedően teljesítő Primász fél perccel a lefújás előtt belőtte a vezetést jelentő gólt. Mint kiderült, győzelmet ért, ugyanis az újra megsérülő Sóst a kapuban váltó Tóth Andrea hatalmas bravúrt vitt véghez az utolsó pillanatokban.
"A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, ami még jól is jöhet a továbbiakban. Remélem, felszabadultak a lányok" – kommentálta a látottakat Mihók Attila. Együttese szombaton a címvédő Glyfadával találkozik, amely vereséget szenvedett a Drávucz Ritával és Pelle Anikóval felálló, 0–3-ról fordító Cataniától.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik