Kósz a Pécs kapujában?

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.09.29. 22:24
Címkék
Gyorsan pörögnek az események a hazai vízilabdaéletben. Ezen a héten az Euroliga selejtezőjében szorgoskodik az FTC, csütörtökön és szombaton rendezik meg a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit, illetve visszavágóit, ugyancsak szombaton rajtol a női bajnokság.
Említett Euroliga-kötelezettsége miatt a Fradi egyelőre felmentett az MK-ban, csak jövő szerdán és csütörtökön csap öszsze a kupacímvédő BVSC-vel - a többiek azonban már ma tesztelhetik egymást. A hétfői sorsolás egy vérbeli rangadót "írt fel" a programba, mégpedig az UTE-Vasas párharcot. A párosítás érdekessége, hogy a két gárda az elmúlt hét végi csoportmérkőzéseken is összeakadt már, s mindketten legyőzték a házigazda Szegedet, egymás ellen pedig a lilák domborítottak egy picikével nagyobbat: 8-7-re nyertek.

Kósz Zoltán is visszatérne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kósz Zoltán is visszatérne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kósz Zoltán is visszatérne (Fotó: Meggyesi Bálint)
Azt a kérdést, hogy örül-e a két fél az újabb találkának, és hogy levonható-e bármiféle következtetés a vasárnapi összecsapásukból, a két szakvezető válaszolja meg.
"Örültem, hogy a Vasast kaptuk, de így volt ezzel az egész csapat - árulta el Petrovics Mátyás vezetőedző. - Noha még olimpiai bajnokai nélkül játszik, a Dominót, valamint az Egert kerültem volna el szívesen. Ami a csoportmeccsünket illeti, mi vertük meg a Vasast, így nem hiszem, hogy most nekünk kellene izgulnunk, a megszerzett számos tapasztalatot pedig szeretnénk hasznosítani. Két, hasonló játékerőt képviselő csapatról van szó, s csak azt tudom mondani, ilyen meccsek által edződünk."
Az UTE játékosai két nap pihenőt kaptak a továbbjutást követően, így a nem is olyan régen a junior Eb-ről hazatérő csapattagok is köszönik, jól vannak. Egy hete például úgy látta Petrovics edző, hogy Máthé Balázs fáradtsággal küzd, amit a center szegedi teljesítményével cáfolt meg.
"Továbbra is a felkészülésünk része a Magyar Kupa, az első fontos megméretésünk majd az Euroliga-szereplés lesz - mondta Földi László, a Vasas trénere. - Ettől függetlenül természetesen a továbbjutásra törekszünk, amire képesnek is tartom a csapatot. Úgy gondolom, a vasárnapi mérkőzésből nem lehet levonni messzemenő következetéseket, izgalmas, de sok hibával tarkított találkozó volt, amelyet szerencsés góllal nyert meg az Újpest."
Ami a többi párosítást illeti, nem lehet kétséges a Domino-PVSK és az Eger-Szentes párharc végkimenetele. A négyszeres bajnok Honvédban biztosan nem kapnak helyet a még csak edzegető olimpiai bajnokok, ellenben az egri négyes döntőben biztosan vízbe szállnak majd. A párharcban furcsa lesz látni Sugár Sándort az ob IB-s pécsiek közt látni, hiszen májusban még a Domino harcosaként ünnepelt Euroliga- és bajnoki aranyérmet.
Egerben is nyugodtan várják a Szentes elleni két meccset, csütörtökön a megfázás miatt edzéseket kihagyó Decker Ádám szerepeltetése kérdéses, no meg Szécsi Zoltán is még a kispadon foglal helyet, a kapuban továbbra is Jászberényi Gábor serénykedik. ---- K ---- K
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik