UTE: ez már nem felkészülés

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.10.12. 22:29
Címkék
A Fradi jóvoltából az Euroligában láthattunk öt külföldi vízilabdaegyüttest a közelmúltban, a héten pedig az UTE-VB Leasing rendez LEN-kupa-selejtezőtornát a Hajós-uszodában.
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA

Nők:
BEK
LEN-kupa
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA

Nők:
BEK
LEN-kupa
Ráadásul a másik három csoporttól eltérően a Margitszigeten nem hat, hanem hét gárda igyekszik elérni a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikét, éppen ezért kettéosztották a mezőnyt. A Magyar Kupa negyeddöntőjében elvérző Újpest a B2-csoportba került, és legalább a második helyen kell végeznie, hogy a megnyugvással felérő elődöntőben játszhasson szombaton.

Petrovics: cél a továbbjutás! (Fotó: Meggyesi Bálint)
Petrovics: cél a továbbjutás! (Fotó: Meggyesi Bálint)
Petrovics: cél a továbbjutás! (Fotó: Meggyesi Bálint)
"Nem okozott törést a kiesés a kupából, hiszen már korábban is hangoztattam, számunkra felkészülési állomás, és mint később kiderült, a kupagyőztessel szemben maradtunk alul - magyarázta Petrovics Mátyás edző. - Mondom, nem vagyunk csalódottak, és azóta is előre tekintünk. Egy gondom van: Zoufal Norbert könyökét ellőtték az elmúlt héten, így rá biztosan nem számítok szerdán az Oporto ellen, és könnyen lehet, hogy a német Neukölln ellen sem. Inkább pihenjen, mint hogy rásérüljön, és majd meglátom, hogy a görög Panioniosz ellen bevethetem-e."
A görögök soraiban rengeteg válogatott játékos található, no meg a sydneyi aranyérmes Székely Bulcsú, aki a nyáron szerződött Athénba. Egyértelmű favorit a Panioniosz, a B1-csoportban kezdő Szabacs pedig a legutóbbi szerb-montenegrói bajnokág nyolcadikja, néhány juniorválogatott pólóst felvonultatva. Nagy kérdés még, mire képes az utóbbi években meggyengülő Jadran Split.
"Nagyon fontos számunkra a torna, hiszen öt év után szerepel ismét a nemzetközi porondon az UTE, a szervezésben óriási segítséget nyújtott Kis József utánpótlásszakág-vezető és Sági Gábor szakosztályelnök. Úgy érzem, jó erőben vagyunk, és a rendező jogán mi állíthattuk össze a meccsek sorrendjét. A továbbjutáson túl szeretnénk minél előrébb végezni, mert a következő kör előtti kiemelést befolyásolhatja" - tűzte ki a célt Petrovics.
A Szeged-Beton VE a hollandiai Amersfoortba utazott, ahol többek között Kásás Tamás Savonájával csap össze, ráadásul mindjárt az első napon. A csongrádiak legutóbb szégyenszemre csak harmadik helyen végeztek az MK általuk megrendezett tornáján, így a nyolc közé sem kerültek.
"Kicsit még nyögjük a következményeit, mégis remélem, hogy a LEN-kupában begyógyítjuk a sebeket - mondta Gyöngyösi András, a Szeged trénere. - Szeretnénk partiban lenni a Savonával és a Partizannal, a többieket meg akarjuk verni. Gondot okoz Pataky Gergő vírusos fertőzése, ő itthon marad, Lehmannt pedig könyökhúzódás zavarja, de megpróbálkozik a játékkal. Át kell esnünk a sokkon. " ---- S ---- K
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik